Λαχανάκια Βρυξελλών στο φούρνο
Αν δεν σας αρέσουν τα λαχανάκια των Βρυξελλών; Δοκιμάστε τη συνταγή αυτή, ίσως θα αλλάξετε γνώμη
Συστατικά:
– 1 ζύμη σφολιάτας
– 500 g λαχανάκια Βρυξελλών
– 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
– 2 κουταλιες της σουπας μουστάρδα
– 1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένο θυμάρι
– αλατοπίπερο
Παρασκευή:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C.
Αφαιρέστε τα πρώτα δύο φύλλα και τον πυρήνα.
Ρίξτε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και προσθέστε τα λαχανάκια των Βρυξελλών.
Προσθέστε μουστάρδα, θυμάρι και πιπέρι. Σιγοβράστε όλα για 5 λεπτά.
Σε ένα στρογγυλό ταψάκι με διάμετρο 24 cm, προ-αλλειμενο με λαδι, τοποθετήστε τα λαχανάκια των Βρυξελλών έτσι ώστε να καλύπτουν εντελώς το ταψάκι.
Τοποθετήστε τη ζύμη πάνω απο τα λααχνάκια.
Χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα ή δάχτυλα για να πιέσετε τη ζύμη καλά πάνω στα λαχανάκια.
Στο κέντρο, κάντε τρύπες έτσι ώστε ο ατμός από το λάχανο να μπορεί να βγει.
Βάλτε το φούρνο για 30 λεπτά για μαγείρεμα.
Αφαιρέστε από το φούρνο και περιμένετε λίγο πριν τον γυρίσετε ανάποδα σε ένα πιάτο για την παρουσίαση.
Καλή Απόλαυση