1. Λαχανικά στο φούρνο με λίγες θερμίδες

Συστατικά 🛒

4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 πατάτες, κομμένες σε μικρούς κύβους
400 γραμμάρια ψιλοκομμένο λάχανο
1 μεγάλη πράσινη πιπεριά, σε κύβους
1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά, σε κύβους
1 καρότο, τεμαχισμένο
1 κουταλιά της σούπας κάρυ σε σκόνη
1/2 σκόνη τσίλι
Αλάτι και πιπέρι

Μείγμα αυγών:
3 αυγά
175ml γάλα
175g απλό γιαούρτι
45ml ελαιόλαδο
2 1/2 κουταλιές της σούπας απλό αλεύρι
2 1/2 κουταλακια γλ  μπέικιν πάουντερ
3 κουταλιές ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
200g/7oz Τεμαχισμένο τυρί τσένταρ
Αλάτι και πιπέρι

Μέθοδος:

Ζεσταίνετε 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και μαγειρεύετε το κρεμμύδι.
Μόλις αρχίσει να μαλακώνει προσθέστε τις πατάτες σε κύβους, κλείστε το καπάκι και ανακατεύοντας περιστασιακά μαγειρέψτε μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν οι πατάτες.

Προσθέστε το λάχανο, ανακατέψτε και στη συνέχεια προσθέστε τα τεμαχισμένα καρότα και τις πιπεριές.
Ανακατέψτε τα μαζί, σκεπάστε και ανακατεύοντας περιστασιακά μαγειρέψτε για λίγα λεπτά.
Τώρα προσθέστε τη σκόνη κάρυ, την ήπια σκόνη τσίλι, αλάτι και πιπέρι και συνεχίστε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσει το λάχανο.

Εν τω μεταξύ, ετοιμάστε το μείγμα αυγών. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε τα αυγά και στη συνέχεια προσθέστε το γάλα, το γιαούρτι και το λάδι. Τώρα προσθέστε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Τέλος, προσθέστε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και αλατοπιπερώστε.
Προσθέστε τα μαγειρεμένα λαχανικά στο μείγμα των αυγών και ανακατέψτε τα καλά μεταξύ τους.
Ρίξτε το μείγμα σε ένα λαδωμένο ταψί πυρεξ ή κεραμεικο. Καλύψτε με τυρί τσένταρ και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ψήστε σε φούρνο 180C για 30-45 λεπτά.

Καλή όρεξη! 😊

H συνταγή είναι της Lolly’s Kitchen

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κοτόπουλο στο Φούρνο με λαχανικά

Υλικά :

1 κοτόπουλο
3 κρεμμύδια κομμένο στα 4
2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
5 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φετες
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
4 πατάτες baby κομμένες στα 4 ή 2 κανονικές
100 γρ. Βούτυρο
ελαιόλαδο
τοματοπελτέ
κοκκοποιημένο σκόρδο
γλυκιά πάπρικα
μείγμα αποξηραμένων λαχανικών
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε 2 κσ λάδι , 150ml νερο, 1 κγ αλάτι, 2 κγ αποξηραμένα λαχανικά, 1/2 κγ πιπέρι, 1 κγ πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε καλα.
Σ ενα άλλο μικρο μπολάκι ρίχνουμε το βούτυρο , 3 κσ σκόρδο σε σκόνη, 2 κγ πάπρικα, 1κγ αλάτι, 1 κγ πιπέρι και τα λιώνουμε και ανακατεύουμε με ενα πηρουνι σε μιά παστα.
Αλείφουμε με την παστα το κοτόπουλο κάτω απο το δέρμα και απο πάνω.


Βάζουμε το κοτόπουλο σε πυρεξ με τα λαχανικά γυρω γυρω και το περιχύνομε με το υγρό μειγμα.


Βάζουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 2 ώρες . Κάθε 20 λεπτά βρέχουμε το κοτόπουλο απο πάνω με ένα κουτάλι με χυμούς απο το πυρεξ.

Μετά από 1 ώρα αναποδογυρίστε το κοτόπουλο και συνέχισε κάθε 20 λεπτά να το βρέχετε με χυμούς απο το πυρεξ.

Θα γίνει τέλειο και καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΤραγανές Δίπλες με Κανέλα μέλι και τριμμένα καρύδια
Επόμενο άρθροΠίτες ψωμιού στο τηγάνι