Λαχανοντολμάδες αυγολέμονο

Αχ, οι λαχανοντολμάδες αυγολέμονο! Ένα πιάτο που συνδυάζει την αγάπη για την παράδοση, την τέχνη της μαγειρικής και την απόλαυση της γεύσης.

Η γέμιση: Ο κιμάς, το ρύζι, τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά παντρεύονται σε μια αρμονική σύνθεση, προσφέροντας πλούσια γεύση και αρώματα που ξυπνούν τις αισθήσεις.

Το λάχανο: Τα τρυφερά φύλλα του αγκαλιάζουν τη γέμιση, δημιουργώντας ένα μπουκιά γεμάτο νοστιμιά.

Το αυγολέμονο: Η κρεμώδης σάλτσα αυγολέμονο, με την δροσιστική γεύση του λεμονιού, απογειώνει το πιάτο και προσθέτει μια πινελιά φινέτσας.

Μια συνταγή γεμάτη μνήμες: Για πολλούς, οι λαχανοντολμάδες αυγολέμονο φέρνουν στο νου οικογενειακές στιγμές, ζεστές κουζίνες και την αγάπη της γιαγιάς.

Ένα πιάτο για όλες τις περιστάσεις: Ιδανικό για κυριακάτικο τραπέζι, γιορτινό γεύμα ή ακόμα και για ένα μεσημεριανό γεμάτο νοστιμιά.

Συμβουλές:

  • Χρησιμοποιήστε φρέσκο λάχανο με σφιχτά φύλλα.
  • Μην παραβράσετε το ρύζι, για να παραμείνει al dente.
  • Ρυθμίστε την οξύτητα του αυγολέμονο σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.
  • Σερβίρετε τους λαχανοντολμάδες ζεστούς, με φρέσκο ψωμί.

Λαχανοντολμάδες αυγολέμονο: Μια γευστική εμπειρία που αξίζει να δοκιμάσετε!

Υλικά

2 μετρια λαχανα
1 κιλο κιμα
3 κρεμμυδια
1 φλ ρυζι (1/2 γλασε 1/2 καρολινα),
1 ματσακι μαιντανο ψιλοκομμενο,
1 ματσακι φρεσκα κρεμυδακ ψιλοκομμενα,
2 κολοκυθακια
1/2 φλ ελαιολαδο,
αλατοπιπερο,
ξυσμα απο 1 λεμονι
1 νεροποτηρο νερο
1 φλ ελαιολαδο.

κρέμα αυγολέμονο
3 κρόκοι αυγλων
4κσ αλευρι
1/4 φλιτζανιού χυμό λεμόνι
λάδι

Εκτέλεση

Απο τα λαχανα αφαιρουμε το χοντρο κοτσανι και τα ζεματαμε να μαλακώσουν τα φυλλα,
Σε μεγαλο μπολ ανακατευουμε πολυ καλα το κιμα με τα κρεμμυδια στο μουλτι, ρυζι, μαιντανο ψιλοκομμενο, φρεσκα κρεμυδακια ψιλοκομμενα, τα κολοκυθακια στον ρεντε, 1/2 φλ ελαιολαδο, αλατοπιπερο, ξυσμα και 1 νεροποτηρο νερο.

Τυλιγουμε τους ντολμαδες και τους αραδιαζουμε στην γάστρα αλατοπιπερωνω, ριχνουμε 1 φλ ελαιολαδο και νερακι να σκεπαστουν.
Βρεχουμε 1 λαδοκολλα την στραγγιζουμε και σκεπαζουμε του λαχανοντολμάδες. Κλείνουμε με το καπακι και ψηνουμε στο 230 βαθμούς 1 ωρα αντιστασεις.

Αδιαζουμε το ζωμο προσεκτικα σε μπολ. Σε κατσαρολα ριχνουμε το αλευρι με λιγο ελαιολαδο, ανακατευουμε για λιγο στη φωτια και προσθετουμε λιγο λιγο από το ζωμο, ανακατευουμε να γινει ελαφρια μπεσαμελ.
Κατεβαζουμε από τη φωτια, σε μπολ χτυπαμε κροκους αυγων με μπολικο λεμονι, ριχνουμε λιγη απο την μπεσαμελ, ανακατευουμε και το ριχνουμε στην μπεσαμελ, και περιχυνουμε τους λαχανοντολμαδες.

Η Συνταγή είναι της Φλωρα Χριστου

 

Προηγούμενο άρθροΤσιζκέικ με κόκκινα μούρα και λευκή σοκολάτα: Μια δροσιστική πανδαισία γεύσεων!
Επόμενο άρθροΗ Καλύτερη και πιο αρωματική συνταγή για τζατσίκι