Διαφήμιση

Λαχανοντολμάδες

Οι λαχανοντολμάδες αυγολέμονο είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό φαγητό που συνδυάζει τον αρωματικό γεύση του λάχανου με τη φρεσκάδα του αυγολέμονου. Αυτό το πιάτο είναι γεμάτο γεύση και θρεπτικά συστατικά.

Υλικά

1 λάχανο μέτριο
500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
2 φλιτζανάκια ρύζι καρολίνα
2 κρεμυδάκια φρέσκα
1 κρεμύδι ξερό
2 κ.σούπας ελαιόλαδο
Μαϊντανό
Άνιθο
Αλάτι
Πιπέρι

Για τη κρέμα αυγολέμονο
3 κρόκους αυγών
3 κ.σούπας κορν φλάουρ
1-2 λεμόνια (το χυμό τους)
1 κ.σουπας βούτυρο
Ζουμί από το φαγητό (δεν το πετάμε!)
Αλάτι

Εκτέλεση

Διαφήμιση

Τοποθετήστε το λάχανο σε μια κατσαρόλα και αφήστε το να βράσει μέχρι να ανοίξουν τα φύλλα και να μαλακώσουν ελαφρώς.
Βάλτε τον κιμά, το κρεμμύδι, το ρύζι, τον μαϊντανό, τον άνηθο, το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μπολ και ζυμώστε καλά όλα τα υλικά.

Γεμίστε τα φύλλα λάχανου ενα ενα με το μειγμα τοθ κιμά και τυλίξτε τα σε ρολά.
Τοποθετήστε μερικα φύλλα λάχανου στον πάτο της κατσαρόλας και γεμίστε την ομοιόμορφα με τους ντολμάδες.

Σκεπάζετε τους λαχανοντολμάδες με ένα πιάτο για να μη χάσουν το σχήμα τους και τους γεμίζετε με νερό μέχρι σχεδον να καλυφθούν.
Βράζετε σε χαμηλή φωτιά για 1-1½ ώρα. Μόλις βράσουν, σουρώνετε τα υγρά μαγειρέματος σε μια μικρή κατσαρόλα και αρχίζετε να ετοιμάζετε την κρέμα αυγού-λεμονιού.

Κρέμα αυγού-λεμονιού
Τοποθετήστε τους κρόκους των αυγών σε ένα μπολ και χτυπήστε τους με το σύρμα.
Πάρτε λίγο από το υγρό μαγειρέματος(ζουμι) σε ένα φλυτζάνι και διαλύστε μέσα το κορν φλάουρι- όταν διαλυθεί, ρίξτε το μεσα στο μπολ.
Βάλτε την κατσαρόλα με το ζουμι σε χαμηλή φωτιά και προσθέστε σιγά σιγά τους κρόκους αυγών και το κορν φλάουρ, ανακατεύοντας
συνεχώς με σύρμα μέχρι το μείγμα να πήξει και να γίνει μια ελαφριά κρέμα.

Διαφήμιση


Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτετε το βούτυρο και ανακατεύετε δυνατά για να λιώσει, στη συνέχεια προσθέτετε το
αλάτι και το χυμό λεμονιού.

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Διαφήμιση

Τεμπέλικοι λαχανοντολμάδες

Τεμπέλικοι λαχανοντολμάδες

Λέγονται έτσι γιατί τίποτα δεν χρειάζεται να βράσει και να προετοιμαστεί από πριν!

Συστατικά:

Διαφήμιση

• κιμάς 600 γρ.
• λάχανο 300 γρ.
• ρύζι 100 γρ.
• αυγό 1 τεμ.
• καρότα 1 τεμ.
• πράσο 1 τεμ.
• πελτέ ντομάτας ή κέτσαπ 1 κ.γ. μεγάλο.
• αλάτι
• πιπέρι

Μαγείρεμα:

1. Ψιλοκόβουμε το λάχανο, ανακατεύουμε με ωμό ρύζι και κιμά. Αλάτι, τριμμένο μαύρο πιπερι.
Ανακατεύουμε καλά.
2. Ρίξτε το αυγό στη μάζα και ανακατέψτε ξανά.
3. Από το μείγμα που προκύπτει, σχηματίζουμε στρογγυλά ρολά λάχανου και τηγανίζουμε σε φυτικό λάδι και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν. Τα μεταφέρετε σε ένα πιάτο.
3. Στο ίδιο τηγάνι τσιγαρίζουμε τα καρότα, τριμμένα στον χοντρό τρίφτη και τα κρεμμύδια, αλάτι.
Προσθέστε πελτέ ντομάτας ή κέτσαπ.
4. Επιστρέψτε τους λαχανοντολμάδες πίσω στο τηγάνι στα λαχανικά, ρίξτε μισό ποτήρι νερό, κλείστε το καπάκι και σιγοβράστε
για 20 λεπτά.

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: Мария Петрова

Διαφήμιση


Διαφήμιση