Λεμονένιο Πασχαλινό Μιλφέιγ

Αυτό το Λεμονένιο Πασχαλινό Μιλφέιγ είναι μια αποκάλυψη! Η κρέμα λεμονιού είναι απίστευτα βελούδινη και γευστική, με την τέλεια ισορροπία γλυκιάς και ξινής γεύσης

Υλικά

Για την Βελούδινη Κρέμα Ζαχαροπλαστικής
700 γρ Γάλα πλήρες
320 γρ Κρέμα γάλακτος 35%
3 Βανίλιες
Ξύσμα από ένα Λεμόνι
5 Αυγά μεσαία
250 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
150 γρ Κορν Φλαουρ
50 γρ Βούτυρο Αγελαδινό
200 γρ Κρέμα Σαντιγί
Κρέμα Λεμονιού όση ποσότητα Θέλετε

Κρέμα Λεμονιού(Lemon Curd)Βελούδινη Κ…
2 Πακέτα Μπισκότα Cream Cracker

Για Διακόσμηση
150 γρ Κρέμα Σαντιγί
Κρέμα Λεμονιού

Εκτέλεση

Ξεκινάμε αρχικά να φτιάξουμε τη βελούδινη κρέμα για το μιλφέιγ μας όπου σε μία μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα την κρέμα γάλακτος στις βανίλιες και το ξύσμα λεμονιού και τα βάζουμε σε μέτρια φωτιά
Στη συνέχεια σε ένα μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη τα αυγά και το κορν φλάουρ και τα χτυπάμε μέχρι να έχουμε μία λεία κρέμα
Οταν έχει ζεσταθεί το γάλα προσοχή όχι να κάψει ρίχνουμε μικρή ποσότητα στο μείγμα των αυγών ανακατεύουμε στο να πάρουν θερμοκρασία και αδειαζουμε πίσω το μείγμα στο γάλα
Ανακατεύουμε πάντα σε μέτρια φωτιά την κρέμα μας μέχρι να πήξει, όταν πλέον έχει πήξει η κρέμα μας κλείνουμε το μάτι της κουζίνας προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μία ωραία βελούδινη κρέμα
Αδειάζουμε την κρέμα μας σε ένα μεγάλο ταψί ώστε να κρυώσει και πιο γρήγορα καλύπτουμε την επιφάνεια της με μεμβράνη ώστε να μην πιάσει κρούστα
Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει εντελώς και όσο κρυώνει φτιάχνω και την κρέμα λεμονιού που σας έχω δείξει πολλές φορές σε προηγούμενα βίντεο

Πάμε πλέον να στήσουμε το γλυκό μας όπου στον κάδο του μίξερ έχω χτυπήσει κρέμα σαντιγί και προσθέτουμε την πλέον κρύα κρέμα λεμονιού όπου τα χτυπάμε και τα δύο μαζί μέχρι να έχουμε μία ωραία βελούδινη κρέμα
Σε ένα ταψάκι πηρέξ με διαστάσεις 28 * 23 αδειάζομαι μία μικρή ποσότητα από την κρέμα που φτιάξαμε και αρχίζω να στρώνω τα μπισκότα κρίμ κρακερς
Αφού στρώσαμε τα μπισκότα αδειάζω μία γενναία ποσότητα από την κρέμα που φτιάξαμε και απλώνομαι ομοιομορφα
Επίσης στρώνω όμορφα και την κρέμα λεμονιου που φτιάξαμε συνεχίζω και με δεύτερη στρώση από τα μπισκότα cream crackers και επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία

Τέλος προσθέτω και την υπόλοιπη κρέμα που φτιάξαμε απλώνω ομοιομορφα και διακοσμώ με σαντιγί και κρέμα λεμονιού
Βάζουμε το λεμονένιο μιλφέιγ στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες να παγώσει και να
ανακατευτούν τα υπέροχα αρώματα του

Προηγούμενο άρθροΜίνι Κεμπαπ που λιώνουν στο στόμα
Επόμενο άρθροΑτομικά Γιουβετσάκια