Λουκάνικα με πατάτες

Τα λουκάνικα με πατάτες  θα σας κάνουν να τα λιγουρήσετε με την πρώτη ματιά. Τα λουκάνικα είναι τραγανά εξωτερικά και ζουμερά εσωτερικά, ενώ οι πατάτες είναι μελώδεις και αρωματικές. Η γεύση είναι εκπληκτική, με μια ισορροπία μεταξύ αλμυρού, γλυκού και πικάντικου. Ένα must για κάθε λάτρη της ελληνικής κουζίνας.

Το αποτέλεσμα είναι ένα πιάτο με τραγανές πατάτες και ζουμερά λουκάνικα, που έχουν ένα πλούσιο άρωμα και γεύση. Τα λουκάνικα με πατάτες στο φούρνο μπορούν να σερβιριστούν σκέτα ή με μια πράσινη σαλάτα.

Εδώ είναι μερικές συμβουλές για να φτιάξετε τα τέλεια λουκάνικα με πατάτες στο φούρνο:

  • Χρησιμοποιήστε φρέσκα, χωριάτικα λουκάνικα για να έχετε το καλύτερο αποτέλεσμα.
  • Κόψτε τις πατάτες σε ομοιόμορφα κομμάτια για να ψηθούν ομοιόμορφα.
  • Μην ξεχάσετε να αλατοπιπερώσετε καλά τις πατάτες και τα λουκάνικα.
  • Ψήστε τα λουκάνικα με πατάτες για περίπου 1 ώρα, ή μέχρι οι πατάτες να μαλακώσουν και τα λουκάνικα να ροδίσουν.

Υλικά

5 λουκάνικα κοτόπουλου
4 μεγάλες πατάτες
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Χυμό από 2 λεμόνια
Αλάτι, πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη ξερή

Εκτέλεση

Κόβουμε τα λουκάνικα σε 4 μεγάλα κομμάτια. Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε κομμάτια λίγο μεγαλύτερα από τα κομμάτια του λουκάνικου. Αλατοπιπερώνουμε τια πατάτες και προσθέτουμε το χυμό λεμόνι και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά και τις ρίχνουμε σε ένα ταψί. Προσθέτουμε και τα λουκάνικα μαζί με 2 ποτήρια νερό. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 1 ώρα και στους 160 βαθμούς για άλλα 30-45 λεπτά.

Καλή απόλαυση

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Πατάτες φούρνου, λουκάνικα και πιπεριές

Η οικογένειά μου τις Πατάτες φούρνου, λουκάνικα και πιπεριές  τις λατρεύει σαν φαγητό και γιατι είναι σε μια ώρα έτοιμο.

Υλικά

5 μέτριες πατάτες
4-6 χωριατικα λουκάνικα με σκόρδο
2 κόκκινες πιπεριές
Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς
1 κλωνάρι δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
4 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες κυδωνλατες μαζί με τη φλούδα τους, τις βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε λάδι, αλάτι, πιπέρι και δεντρολίβανο, ανακατεύουμε καλά και τις τοποθετούμε στο ταψί, βάζουμε και τα λουκάνικα και τις πιπεριές κομμένες σε κομμάτια, βάζουμε το καρύκευμα που μένει στο μπολ της πατάτας από πάνω και πιπεριές, ψήνετε σε προθερμασμένο στατικό φούρνο στους 200° για 1 ώρα περίπου ❤️

Η Συνταγή είναι της Le Meravigliose Ricette di Ana

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Kότσι με πατάτες φούρνου

Kότσι με πατάτες φούρνου

Υλικά-Εκτέλεση

Αγοράστε ένα μπροστινό χοιρινό κότσι με όλη τη πετσα και με ένα μαχαίρι με κοφτερή λεπίδα, κάντε οριζόντιες και κάθετες τομές περίπου ένα εκατοστό και ροδίστε το καλά σε όλη την επιφάνεια.

Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τη γλυκιά μουστάρδα, την πάπρικα, το μαύρο πιπέρι, το θυμάρι και το αλάτι.
Πασπαλίζουμε το κότσι και το τυλίγουμε πρώτα με λαδόκολλα και μετα με αλουμινόχαρτο.
Το βάζουμε στο ψυγείο και το αφήνουμε να μαριναριστεί όλο το βράδυ.
Μόλις τελειώσει το μαρινάρισμα, παίρνουμε το τυλιγμένο κότσι και τη βάζουμε στο φούρνο για 2 ώρες στους 180°.

Σε αυτό το σημείο βγάζετε το κότσι από λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο.
Ετοιμάζετε ένα μείγμα από λάδι, μέλι και πάπρικα και αλλειφετε το κότσι και το ξαναβάζετε στο φούρνο για άλλα 20 λεπτά πάντα στους 180°,
Μετά επαναλαμβάνετε το άλλειμα με το μειγμα και ψήνετε πάντα στο φούρνο για άλλα 20 λεπτά από την άλλη πλευρά. .

Κόβουμε τις πατάτες πάχους περίπου μισού εκατοστού και τις βουτάμε σε ένα μείγμα από ελαιόλαδο και σάλτσα σόγιας, τις αραδιάζουμε σε ένα ταψί
και πασπαλίζουμε τις φέτες πατάτας με τριμμένη φρυγανιά και τις ψήνουμε.

Σερβίρουμε

Προηγούμενο άρθροΝόστιμο μοσχαράκι λεμονάτο με ρύζι: Ιδανικό για οικογενειακό γεύμα!
Επόμενο άρθροΣοκολατόπιτα-θαύμα: Έτοιμη σε 5 λεπτά, χωρίς μίξερ και χωρίς να πονέσει το χέρι σου!