Λουκουμάδες 

Απίστευτοι Λουκουμάδες ! Ήταν τραγανοί εξωτερικά, αφράτοι και σαν σφουγγάρι στο εσωτερικό, και κρατούσαν τέλεια το σιρόπι. Το σιρόπι ήταν πηχτό και γευστικό, χωρίς να είναι υπερβολικά γλυκό.

Σίγουρα από τους καλύτερουςΛουκουμάδες που έχω δοκιμάσει!

Θα τους συνιστούσα ανεπιφύλακτα σε όλους που ψάχνουν μία συνταγή για ωραίους αυθεντικούς Λουκουμάδες .

Υλικά

250 γρ αλεύρι γοχ η αλεύρι για τσουρεκι ( έβαλα γοχ )
250 γρ νερο χλιαρο εμφιαλωμένο μπορεί και λιγότερο 1-2 κουτάλιες ανάλογα
1 κουτάλια ζάχαρη ή μελι
1/2 κ γλ αλατι
1 1/2 κ.γλ ξηρή μαγια

Εκτέλεση

Ανακατεύω καλά το αλεύρι με τη μαγια να σκορπίσει παντού κάνω γουβιτσα ρίχνω τη ζάχαρη με νερο και ανακατεύω κυκλικά από μέσα προς έξω το αλεύρι καλά να γίνει ωραίος χυλό τέλος ρίχνω το αλατι με το υπόλοιπο νερο και συνεχίζω το
ανακάτεμα καλά παντα προς μια κατεύθυνση σκεπάζω και αφήνω μια ώρα σε ζεστό μέρος…
Θέλουν καλό ανακάτεμα ο χυλός πρέπει να είναι σας αραιή τσίχλα όταν τον σηκώνω

Σε μια φριτέζα ή σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε ηλιέλαιο ή άλλο λάδι για τηγάνισμα στους 170°C.
Βουτάμε μια κουταλιά της σούπας στο ζεστό λάδι και μετά παίρνουμε με αυτή μια ποσότητα από τον χυλό.
Ρίχνουμε τον χυλό στο λάδι, σιγά σιγά, για να σχηματιστούν οι λουκουμάδες.
Τηγανίζουμε τους λουκουμάδες για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Βγάζουμε τους λουκουμάδες από το λάδι και τους αφήνουμε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί.
Διαλύω μελι με νερο ίσα μερη και μια κουτάλια ζάχαρη στη φωτια και περιχύνω τους λουκουμάδες…κανέλα και καρύδι

Η Συνταγή είναι της κας Kaiti Vasilopoulou

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Λουκουμάδες 

Λουκουμάδες 

Υλικά

1 κούπα χλιαρό νερό
1 ξηρή μαγιά
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1 κουταλιά της σούπας λάδι ελαφρύ
λίγο αλάτι
αλεύρι για όλες τις χρήσεις μέχρι να γίνει πηχτή ζύμη

Εκτέλεση

Λιώνω τη μαγια στο νερό ρίχνω τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να γίνει μία πηχτή ζύμη


Αφήνω την ζύμη να ξεκουραστεί και να φουσκώσει περίπου μία ωρίτσα
Τους τηγανίζετε σε ελαφρύ λάδι μέχρι να πάρουν χρυσαφι χρώμα τους βγάζω σε απορροφητικό χαρτί και τους σερβίρουμε με μέλι και κανέλα
Περίπου 30 – 40 τεμάχια βγάζει δώσει

Καλή επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΜοσχαράκι Λαδορίγανη με Πατάτες
Επόμενο άρθροΑκαταμάχητη κιμαδόπιτα με ρεγκάτο, πράσα και καρότα: Θα σας ξετρελάνει!