Mπακλαβάς μου με καρύδια και κανέλα
Mπακλαβάς μου με καρύδια και κανέλα λιώνει στο στόμα τον έφτιαξα πριν δύο μέρες για σήμερα γιατί θέλει ξεκούραση.
Ο Μπακλαβάς για μένα παραμένει το καλύτερο επιδόρπιο στον κόσμο, είναι ένα επιδόρπιο με διαμάχη μεταξύ Ελληνικής και Τουρκικής προέλευσης που παραδόθηκε στις βαλκανικές χώρες.
Έχω δοκιμάσει πολλά επιδόρπια εδώ και 28 χρόνια, για εμένα κερδίζει ο μπακλαβάς 😋
Δεν είναι εύκολο να το ετοιμάσεις, πρέπει να κάνεις 50 60 ακόμα και 80 φύλλα με πλάστη, μάλιστα το έκανα με έτοιμα, πρακτικά και πιο γρήγορα.
Υλικά
250 γρ βούτυρο
400 γρ
70 γρ ζάχαρη
200 γρ καρύδια θρυμματισμένα, όχι ψιλοκομμένα χάνουν τη γεύση τους.
Για το σιρόπι
2 ποτήρια νερό
Με το ίδιο ποτήρι
2 και μισό ποτήρια ζάχαρη
4 φέτες λεμόνι
Ξυλακι Κανέλας για γεύση
Εκτέλεση
Πρώτα έλιωσα το βούτυρο, άλειψα το ταψί με το βούτυρο, έκοψα τα φύλλα στη μέση γιατί το ταψί είναι μικρό, οπότε με το ένα κάνω δύο στρώσεις.
Έβαλα δύο φύλλα πρόσθεσα μερικές κουταλιές βούτυρο, κάθε δύο φύλλα βάζω το βούτυρο με ένα κουτάλι, βάζω ένα μέρος από τα φύλλα που γέμισα με τα μισά καρύδια ανακατεμένα με τη ζάχαρη βάζω ακόμα ένα μέρος από τα φύλλα πάντα από δύο μετά το βούτυρο, έβαλα τα υπόλοιπα καρύδια, συνέχισα με τα άλλα φύλλα κρατώντας τα δύο στην άκρη, τέλος σκέπασα με τα δύο φύλλα έκοψα τον μπακλαβά βάζω όλο το βούτυρο βρέχοντας όλο τον μπακλαβά, έψησα στους 160° για 50 λεπτά και μετά 150 140° άλλα 25 λεπτά.
Έβγαλα το μπακλαβά από το φούρνο και το άφησα να κρυώσει
Εν τω μεταξύ έβαλα ζάχαρη και νερό σε μια κατσαρόλα πρόσθεσα την κανέλα και έβρασα για 15 λεπτά περίπου μετά πρόσθεσα το λεμόνι και έβρασα άλλα 15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Το άφησα να κρυώσει και μετά το μοίρασα στο γλυκό και το άφησα σε κρύο φούρνο όλο το βράδυ 🤤🤤🤤 Ένα από τα καλύτερα που έχω φάει.
Υπάρχουν αυτοί που βάζουν φιστίκια, δεν μου αρέσει κανένα γλυκό με φιστίκια, και αυτοί που έβαλαν αμύγδαλα, το δοκίμασαν και δεν είναι το ίδιο το δοκίμασαν
και δεν τους άρεσε.
Καλή Απόλαυση