Mίνι ντόνατς εύκολη συνταγή

Συστατικά

3 αυγά
400 γραμμάρια γιαούρτι
500γρ Λευκό δυνατό αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Ηλιέλαιο για τηγάνισμα

Εκτέλεση

Σε μία μπασίνα χτυπάμε τα αυγά.
Προσθέτουμε την σόδα στο γιαούρτι και ανακατεύουμε.
Αδειάζουμε το γιαούρτι μέσα στα χτυπημένα αυγά και ανακατεύουμε πολυ καλα να ομογενοποιηθούν.
Ρίχνουμε το αλάτι και την ζάχαρη και χτυπάμε να απορροφηθούν.
Προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά και χτυπάμε με ένα συρμα.
Μόλις πάρουμε ζύμη αρκετά σταθερή την βγάζουμε στον αλευρωμένο πάγκο μας και ζυμώνουμε με το χερι μέχρι να σχηματιστεί μία ζύμη μαλακή και λεια που δε κολά στα χερια μας.
Ανοίξτε με ένα πλαστη χοντρο την ζύμη σε ένα φύλο 1εκ πάχους.
Με ένα ποτήρι κόβουμε την ζύμη ή με ότι άλλο σχήμα σας αρέσει.

Στην συνέχεια σε ένα τηγάνι με μπολικο ηλιέλαιο τηγανίζουμε τα ζυμαράκια μεχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και απο τις δύο πλευρές και τα στήνουμε και στα πλαινα να τηγανιστούν και τα βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας να απορροφήσει την περίσσεια λαδιού

Μόλις κρυώσουνε λίγο μπορείτε να τα φάτε με μαρμελάδες, μερέντε ή ακόμη και τυρί φέτα

Καλή Επιτυχία

 

Προηγούμενο άρθροΜακαρόνια φούρνου με τόνο
Επόμενο άρθροΦανταστικές φλογέρες με τυρί και μαϊντανό