Mελιτζάνες και πατάτες Ογκρατέν

Yλικά

3 μεγάλες μελιτζάνες
3 μεγάλες ντομάτες τριμμένες
3-5 σκελίδες σκόρδο
3 μεσαίες πατάτες
1 κόκκινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού δυόσμο ξερό
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
3 αυγά
250 γρ.τυρί τσένταρ

Εκτέλεση

Κόβουμε τις μελιτζάνες ροδέλες. Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί και στρώνουμε τις μελιτζάνες. Τις αλατίζουμε και τις λαδώνουμε με το πινέλο μια μια ροδέλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° C για 15 με 20 λεπτά.
Βάζουμε στο τηγάνι την ντομάτα, το σκόρδο λιωμένο,όλα τα μπαχαρικά και βράζουμε την σάλτσα σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά.
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε κυβάκια και τις περνάμε λίγο απ το τηγάνι ίσα να ροδίσουν.

Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές.Αν θέλουμε μπορούμε να τις περάσουμε και αυτές λίγο απ το τηγάνι.
Παίρνουμε ένα μεσαίο πυρέξ και βάζουμε στον πάτο μία στρώση μελιτζάνες. Βάζουμε από πάνω τις πατάτες, τις πιπεριές τη μισή σάλτσα ντομάτας και τέλος στρώνουμε τις υπόλοιπες μελιτζάνες.

Σπάμε τ αυγά σ ένα μπολ αλατοπιπερώνουμε και τα περιχύνουμε πάνω στα λαχανικά.
Πασπαλίζουμε με το μισό τυρί ρίχνουμε και την υπόλοιπη σάλτσα και τελειώνουμε με το άλλο μισό τυρί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° C για 45-50 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Ένα άκρως καλοκαιρινό πιάτο, οικονομικό και προπάντων νοστιμότατο!!!!!!!!
Δοκιμάστε το!!!!!!!

Καλή επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΣυκώτι τηγανητό με μία σούπερ σάλτσα κρασιού
Επόμενο άρθροTα Κεφτεδάκια της Σμύρνης με πιπεριές