Mηλόπιτα με κρέμα

Υλικά

για κρέμα:
1 αυγό
50 γρ ζάχαρη
1 βανίλια
15 g κορν φλαουρ
250 ml γάλα
1 κσ βούτυρο αφού αφαιρεθεί η κρέμα από τη φωτιά

για το μείγμα κέικ:
2 αυγα
100 γρ ζάχαρη
5 γρ μπέικιν πάουντερ
100 ml γάλα
1 βανίλια
200 γρ αλεύρι
1 μήλο κομμένο σε λεπτές φέτες

Παρασκευή:

Πρώτα φτιάχνουμε την κρέμα. Βαζουμε στο κατσαρολακι το αυγο-ζαχαρη-κορν φλαουρ και τα ανακατευουμε με συρμα! Ριχνουμε το γαλα και ανακατευουμε στο χαμηλο να πηξει!
Την κατεβαζουμε και ριχνουμε μεσα το βιταμ!! Ανακατευουμε και μολις χλιαρυνει ελαφρως την βαζουμε σε σακουλα ζαχαροπλαστικης λωριδες! ! !

Για τη ζύμη του κέικ: Χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τη βανίλια και το γάλα. Ακολουθεί αλεύρι κοσκινισμένο με μπέικιν πάουντερ.

Καθαρίζουμε το μήλο. Κόβω σε κομμάτια. Προσθέστε στο μείγμα. Χρησιμοποιούμε ένα ταψί 20 × 25 εκ. Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος.


Οπως έχουμε βάλει παραπάνω την κρέμα σε χωνί ζαχαροπαστικής  κάνουμε γραμμές σχηματίζοντας ρομβοειδή.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά.
Οταν είναι έτοιμο και κρυώσει πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΣπιτικά Χριστουγενιάτικα μπακλαβαδάκια με καρύδια…
Επόμενο άρθροΧιονούλες Γάλακτος…ένα όμορφο γλυκό, σε φλιτζάνια του καφέ