Mιλ-φέιγ μελιτζάνα με ντομάτα και μοτσαρέλα

Yλικά για τέσσερα άτομα:

16 φέτες μελιτζάνες πάχους 0,5 εκ. (1 μεγάλη μελιτζάνα)
16 φέτες ντομάτας πάχους 1 εκ. (3 μεγάλες ντομάτες)
12 μισές φέτες τετραγωνο τυρί κιτρινο
1 μπάλα φρέσκια μοτσαρέλα σε φέτες
2 φρέσκα αυγά
60 ml γάλα
40 γραμμάρια τριμμένο τυρί ή παρμεζάνα
εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, αλάτι, μαύρο πιπέρι και ρίγανη για γεύση

Εκτέλεση:

Σε ενα τρυπητό στραγγιστηρι βάζουμε τις μελιτζανες αλατιζουμε καλα όλες και αφήνουμε αρκετη ώρα να βγάλουν τα υγρά τους και μετα τις ξεπλένουν κάτω απο κρύο νερό.
Τις απλώνουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας και μετα τις ταμπονάρουμε απο πάνω με αλλο χαρτί κουζίνας.
Ραντιζουμε με ελαιόλαδο και προθερμαίνουμε τον φουρνο μας στους 180 βαθμούς.

Βάζουμε 4 φέτες ντομάτας και τις μελιτζανες στο ταψί του φούρνου που έχουμε στρωσει με λαδόκολα και ραντίζουμε με λάδι αλάτι τις ντοματες και ψηνουμε στον φούρνο.
Βγαζουμε τις πρωτες ψημένες σε ένα πιατο και ψήνουμε τις υπόλοιπες ντοματες αφου τις λαδώσουμε αλάτι και ρηγανι

Ξεκινάμε και συναρμολογούμε σε ένα πυρέξ ή σε ατομικα πιατάκια πυρημαχα.
Μελιτζανα κάτω , ντοματα (απο τις πρωτες 4), τυρι κιτρινο φετες, μελιτζανα, ντοματα με ρηγανι, κιτρινο τυρί φετες, μελιτζανα, ντοματα μελιτζανα , μοτσαρέλα.

Χτυπαμε 2 αυγα με αλατι πιπερι και γάλα και περιχυνουμε το καθένα, πανω από την μοτσαρέλα βάζουμε λιγη με τριμμένη παρμεζάνα
Βάζουμε στον φουρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά

Καλή Απόλαυση

 

Προηγούμενο άρθροΓλυκό μιλφέιγ
Επόμενο άρθροΚέικ γιαουρτιού με γέμιση Καρύδι…σας το προτείνω δε θα σας απογοητεύσει