Μοσχαρισιο συκώτι με σάλτσα μουστάρδας και κρασιού

Υλικά

600 γρ συκώτι κομμένο σε κομμάτια της αρεσκείας μας

1/2 φλυτζανι ελαιόλαδο
1 κρεμμυδι σε κυβακια
1 ποτήρι λευκό κρασί
3 κουταλιές μουστάρδα,
χυμό ενός λεμονιού
1 κουταλιά μέλι,
αλάτι, πιπέρι
λίγη ρίγανη

Εκτέλεση

Σε ένα αντικολλητικο τηγάνι, σωταρισα με μισό φλυτζανι ελαιόλαδο ένα κρεμμυδι σε κυβακια!
Έβαλα το συκώτι σε κομμάτια, και το τηγάνισα λίγο να φύγει το αίμα σε χαμηλή φωτιά!
Στη συνέχεια, έβγαλα το συκώτι σε ένα σκεύος, και έριξα μέσα στο τηγάνι με το λάδι, το κρασί, την μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, μέλι, αλάτι, πιπέρι και λίγη ρίγανη! Άφησα να πάρει μια βράση, έριξα και λίγο νεράκι, και μετά ξαναέβαλα μέσα το συκώτι να πάρουν μαζί με την σάλτσα μια βράση για 5 λεπτά και έτοιμο!
Σερβίρουμε με ρύζι ή πουρέ αν θέλουμε!

Καλή Απόλαυση

Η Συνταγή είναι της Aggelika Gougousidou

Προηγούμενο άρθροΚέικ – Βασιλόπιτα
Επόμενο άρθροΤάρτα με κρέμα (Pastel de nata)