Μακαρόνια φούρνου με τόνο

Συστατικά

350 γραμμάρια κονσέρβες τόνου
250 γραμμάρια μακαρόνια
2 μεσαίες ώριμες ντομάτες
1 μεγάλο κρεμμύδι
125 γραμμάρια τριμμένο τυρί
50 ml ελαιόλαδο
1 κρόκος αυγού
Πιπέρι (για γεύση)
1 μικρό κρεμμύδι για να μαγειρέψετε τα ζυμαρικά
Κόλιανδρο (για γεύση)
200 ml (περίπου 1 φλιτζάνι) σάλτσα μπεσαμέλ
Αλάτι (για γεύση)

Σάλτσας μπεσαμέλ
400 ml (1 3/4 φλιτζάνια) γάλα
4 κουταλιές αλεύρι αμύλου καλαμποκιού
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
Πιπέρι (για γεύση)
Μοσχοκάρυδο (για γεύση)
Αλάτι (για γεύση)

Εκτέλεση

Μαγειρέψτε τα μακαρόνια σε μια κατσαρόλα με νερό και λίγο αλάτι και ένα μικρό κρεμμύδι. Σβήστε τη φωτιά, στραγγίστε τα μακαρόνια και αφήστε τα στην άκρη.
Εν τω μεταξύ, τεμαχίστε τον τόνο με ένα πιρούνι και αφήστε το στην άκρη.
Βάζουμε το ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τις αποφλοιωμένες ντομάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια σε μια κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά έως ότου η ντομάτα αρχίσει να σπάει, ανακατεύοντας περιστασιακά.

Προσθέστε τον τόνο, καρυκευεστε με λίγο πιπέρι και μαγειρέψτε για περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά.
Στη συνέχεια, συνδυάστε το ψιλοκομμένο κόλιανδρο, τα μακαρόνια, τη σάλτσα μπεσαμέλ και το τριμμένο τυρί.
Σβήστε τη φωτιά, ρίξτε το μείγμα σε ένα ταψί και βουρτσίστε με κτυπημένο κρόκο αυγού.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180ºC .
Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν, περίπου 30 έως 35 λεπτά. Σβήστε το φούρνο και σερβίρετε.

Σάλτσα Μπεσαμελ
Τοποθετήστε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Λιώστε το βούτυρο, προσθέστε το αλεύρι με λίγο γάλα και χτυπήστε ελαφρά μέχρι να διαλυθεί το αλεύρι. Προσθέστε σταδιακά το υπόλοιπο γάλα, αυξήστε σε μέτρια φωτιά και ανακατέψτε μέχρι να γίνει ομοιογενές και κρεμώδες μείγμα, περίπου 10 λεπτά.
Απενεργοποιήστε τη φωτιά και αλατοπίπερο και μοσχοκάρυδο. Ανακατέψτε τα καρυκεύματα στη σάλτσα και αφήστε το να κρυώσει εντελώς.

Thank you for recipe the  foodfromportugal