Μακαρονόπιτα με φύλλο!!!
Υλικά:
1 πακετο φύλλο ζαγορίσιο (η οποιοδήποτε που είναι για χωριάτικες πίτες)
8-10 αυγα
1 μιση λίτρο γαλα
1/2 κιλό μακαρόνια Νο 3 κ φέτα!!
Εκτέλεση
Βραζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερο να ειναι κ λιγο αλτεντε γτ θα ψηθούν και στον φούρνο
Σε μια λεκανη ρίχνουμε τα μακαρονια αφου τα έχουμε στραγγίξει ριχνουμε το γαλα μας ελαιολαδο και την φέτα θρυμματισμένη η τριμμένη λίγο στον τρίφτη οπως προτιμάει ο καθένας μας
Τα ανακατευουμε ολα μαζι κ αλατίζουμε με ψιλο αλάτι με δοκιμη μην γινει αλμυρη λαδώνουμε πολυ καλα το ταψι μας παντού βαζουμε
2 φυλλα κ απο τις 2 πλευρες αφήνοντας κιολας να προεξέχει απέξω για να το γυρισουμε πριν το τελευταίο φύλλο
Αρχίζουμε να στρωνουμε βαζοντας μακαρονια και τα φυλλα τσαλακωτα μεσα στο ταψι φτάνοντας στο προτελευταιο και αφού έχουμε τελειωσει με το στρωσιμο με τα μακαρονια γυρίζουμε τα φυλλα προς τα μεσα σαν φακελο σκεπάζοντας την πιτα βαζουμε και το τελευταιο φυλλο τσαλακωτο
Παλι περιχύνουμε το γαλα που εχει μεινει λιγο ελαιολαδο κ ψησιμο σε προθερμασμένο φούρνο πανω κατω για 1 ωρα στους 200 βαθμους!!
Η Εκτέλεση είναι της Ειρηνη Αλμπανη
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Μακαρονόπιτα
Υλικά
Απ’ το μισό κιλό μακαρόνια Νο 6 βράζουμε τα μισά όχι πολυ βρασμένα
Μισό λίτρο γάλα φρέσκο
200 γρ φέτα τριμμένη
3 αυγά και τον ένα κρόκο τον κρατάμε για την επάλειψη
1 ποτηράκι ελαιόλαδο και έξτρα για την επάλειψη των φύλλων
Λίγο αλάτι αν είναι αλμυρη η φέτα μη βάζετε πολύ
Λίγο πιπέρι
Λίγο κουρκουμά
Για τα φύλλα
Μισό κιλό αλεύρι μαλακό και έξτρα για το άνοιγμα των φύλλων
Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
Λίγο αλάτι
Λίγο ξύδι
1 ποτήρι χλιαρό νερό
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε μπωλ τα υλικά της γέμισης και τα βάζουμε στην άκρη
Σε ταψακι ρίχνουμε το αλεύρι και τα άλλα υλικά της ζύμης και ζυμωνουμε να γίνει μια μαλακή ζύμη και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά
Κόβουμε 4 μπαλάκια απ’ τη ζύμη μας τα δύο μεγαλύτερα για από κάτω και ανοίγουμε δύο φύλλα μεγάλα να προεξέχουν απ’ το ταψί μας… λαδωνουμε ένα ταψί αυτό της κουζίνας το μεγάλο και απλώνουμε τα δύο φύλλα λαδωνοντας τα και απλώνουμε τη γέμιση διαδοχικά… κατόπιν βάζουμε και τα άλλα δύο λαδωμένα γυρίζουμε τα προεξέχοντα αλλειφουμε με τον κρόκο ραντίζουμε με λίγο νεράκι που έχουμε ξεπλύνει το μπωλ της γέμισης ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 200 β για μια ώρα περίπου ανάλογα το φούρνο
Καλή Απόλαυση
ΠΗΓΗ:Aristea Mpesiri