Αυτή η μακαρονόπιτα είναι ένα πραγματικό αριστούργημα! Η τραγανή υφή του ζαγορίσιου φύλλου συνδυάζεται τέλεια με τη ζουμερή γέμιση από μακαρόνια τυριά και αυγά. Η γεύση είναι πλούσια και γεμάτη, ενώ η μυρωδιά του ψησίματος ανοίγει την όρεξη. Το ζαγορίσιο φύλλο ήταν λεπτό και τραγανό, και έδωσε στο πιάτο μια ωραία υφή.

Υλικά:

1 πακέτο φύλλο ζαγορίσιο
1 πακέτο μακαρόνια νουμ. 2
400 γρ. φέτα
1/2 λίτρο γάλα
6 αυγά
Λίγο λάδι

Εκτέλεση:

Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Θρυμματίζουμε τη φέτα με τα χέρια μας.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα.
Λαδώνουμε ένα ταψί στρογγυλο 30-40 εκ.
Βάζουμε 3 φύλλα κάτω στο ταψί καλα λαδωμένα, αφήνοντας τις άκρες να κρέμονται.
Απλώνουμε τα μισά μακαρόνια πάνω στο φύλλο.
Πασπαλίζουμε με τη φέτα.
Ρίχνουμε από πάνω το μείγμα των αυγών.
Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα μακαρόνια.
Γυρνάμε τις άκρες του φύλλου προς τα μέσα.
Σκεπάζουμε με άλλα 3 φύλλα ζαγορίσιο, λαδώνοντας κάθε φύλλο.
Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια.
Ραντίζουμε με λίγο λάδι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για περίπου 60 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η πίτα.

Συμβουλές:

Μπορούμε να προσθέσουμε στην γέμιση και άλλα υλικά, όπως ζαμπόν, μανιτάρια, πιπεριές ή κρεμμύδια.
Αν θέλουμε, μπορούμε να βουτυρώσουμε τα φύλλα ζαγορίσιο αντί να τα λαδώσουμε.
Μπορούμε να σερβίρουμε την πίτα με σάλτσα ντομάτας ή τζατζίκι.

Καλή όρεξη!

Η Συνταγή είναι της κας ελευθ γκογκου