Ρολάκια μήλου

Αυτά τα ρολάκια μήλου είναι πραγματικά υπέροχα! Η ζύμη είναι αφράτη και γευστική, ενώ η γέμιση από μήλα είναι ζουμερή και αρωματική.

Είναι ιδανικά για ένα γρήγορο γεύμα ή για ένα λαχταριστό σνακ. Μπορούν να ετοιμαστούν εύκολα και γρήγορα, με υλικά που έχετε ήδη στην κουζίνα σας.

Εδώ είναι μερικά πράγματα που μου άρεσαν:

  • Η ζύμη ήταν πολύ εύκολη στην επεξεργασία.
  • Η γέμιση από μήλα ήταν πλούσια και γευστική.
  • Τα ρολάκια ψήθηκαν ομοιόμορφα και ήταν χρυσαφένια.
  • Έχουν υπέροχη γεύση ζεστά ή κρύα.

Σας τα συνιστώ ανεπιφύλακτα!


Υλικά:

Ζύμη:
Αλεύρι: 350 γρ.
200 γραμμάρια βούτυρο (μαργαρίνη)
200 γρ. ξινή κρέμα ή γιαουρτι στραγγιστό
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη βανίλια
1 κουταλάκι του γλυκού

Γέμιση:
4-5 μήλα (μέτρια)
150 γρ. ζάχαρη (ανάλογα με τη γεύση)
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
Ξύσμα λεμονιού (κανέλα, σουλτανίνα κ.λπ.) κατά βούληση.

Εκτέλεση:

1. Βάλτε το βούτυρο, την ξινη κρέμα ή το γιαουρτι και τη ζάχαρη βανίλια σε ένα μπολ. Ανακατέψτε καλά.
2. Ανακατέψτε το μισό αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και κοσκινίστε το στο μείγμα του γιαουρτιού και του βουτύρου.
3. Αρχίστε να ζυμώνετε τη ζύμη προσθέτοντας σταδιακά το υπόλοιπο αλεύρι (μπορεί να χρειαστείτε περισσότερο ή λιγότερο αλεύρι).
Ως αποτέλεσμα θα πρέπει να έχετε μια μαλακή, αλλά όχι κολλώδη ζύμη.

4. Για τη γέμιση, τρίψτε τα μήλα σε χοντρό τρίφτη. Προσθέστε το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη και, αν θέλετε, το ξύσμα λεμονιού
(κανέλα, σουλτανίνα κ.λπ.).
5. Ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα ορθογώνιο παραλληλόγραμμο 15×30 εκατοστών. Μοιράζετε τη γέμιση στο κέντρο (προηγουμένως στραγγίζετε
τα μήλα από το χυμό από κόσκινο) και τυλίγετε πρώτα τη μία άκρη και στη συνέχεια επικαλύπτετε την άλλη.
6. Κόψτε σε φέτες πλάτους 4-5 εκατοστών.
7. Αλείφουμε με χτυπημένο αυγό (αν θέλουμε) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου μέχρι να πάρουν ένα
όμορφο κοκκινωπό χρώμα 25-35 λεπτά. Πασπαλίζετε τα έτοιμα ρολά με ζάχαρη άχνη, αν θέλετε.

Кухня народов Мира

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Αλμύρα ρολάκια

Αλμύρα ρολάκια

Νομίζω δεν υπάρχει πιο γρήγορη συνταγή για κολατσιό!

Υλικά

2 κούπες αλεύρι φαριναπ,
λίγο αλάτι,
λίγη ζάχαρη
1 ποτήρι γάλα χλιαρό
2 κ.σ. βούτυρο
ελιές, τυράκι, ρίγανη, γραβιέρα τριμμένη
1 αυγό

Εκτέλεση

Σε λενα μπολ ανακατεύω το αλεύρι φαριναπ, λίγο αλατάκι, λίγη ζάχαρη και το γάλα χλιαρό, όπου μέσα έχουμε λιώσει το βούτυρο.
Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και αφήνουμε κάνα 10λεπτο μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.
Ανοίγουμε ενα φύλλο και απλώνουμε στην επιφάνεια ο,τι θέλουμε (εγώ έβαλα ελιές, τυράκι, ρίγανη, γραβιέρα τριμμένη) και κόβουμε.
Από πάνω αλείφουμε με ένα αυγό χτυπημένο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς αέρα για 30 λεπτά περίπου.

Καλή απόλαυση!☺️

Maria Diakoulaki

Προηγούμενο άρθροΜπουρεκάκια Ζαμπόν-Τυρί: Μικρά Θαύματα Γεύσης για Κάθε Στιγμή
Επόμενο άρθροΑρωματικές πατάτες στον ατμό με λεμόνι και μυρωδικά