Αυτή η μανιταρόπιτα δεν είναι απλά μια τυπική πίτα. Είναι μια γευστική εμπειρία γεμάτη με πλούσια αρώματα και υφές. Η γέμιση με μανιτάρια και λαχανικά προσφέρει μια πληθώρα θρεπτικών συστατικών, ενώ τα τυριά γκούντα, φέτα και μοτσαρέλα δημιουργούν ένα ακαταμάχητο συνδυασμό γεύσεων.

Υλικά:

Για το φύλλο:

9 φύλλα κρούστας
Για τη γέμιση:

500 γρ. φρέσκα μανιτάρια, ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι φρέσκο μεγάλο, ψιλοκομμένο
1 ξερό κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε κύβους
1 καρότο τριμμένο
1/4 μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/4 άνηθο ψιλοκομμένο
Αλάτι και πιπέρι
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
Για το μείγμα τυριών:

100 γρ. γκούντα, τριμμένη
150 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
50 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
50 γρ. blue cheese, θρυμματισμένο
Για το άλειμμα:

180 γρ. βιτάμ
Λίγο ηλιέλαιο

Εκτέλεση

Χρησιμοποίησα το γνωστό ταψί (ν.32)

Σοτάρουμε τα μανιτάρια με το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, την πιπεριά, το καρότο, τον μαϊντανό, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι.
Σοτάρουμε για 5-7 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να γυαλίσουν. Αφήνουμε να κρυώσουν. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα τυριά. Προσθέτω τα τυριά, γκούντα, φέτα μοτσαρέλα, λίγο blue cheese και ανακατεύω ελαφρά.

Έβαλα 4 φύλλα κάτω ακτινωτά και ραντισμενα με το μείγμα βουτύρου, μετά τη γέμιση.
Δίπλωσα προς τα μέσα τις άκρες των φύλλων και έβαλα άλλα 5 φύλλα αερατα και με πιέτες
ραντίζοντας τα με το βιταμ και το ηλιέλαιο.
Χαραξα την πίτα , τη ράντισμα με το υπόλοιπο βούτυρο και λίγο νερό και την εψησα σε προθερμασμενο φούρνο στους 200 αντιστάσεις
για 35 λεπτά μέχρι να χρυσοροδισει.

Συμβουλές:

Αν θέλετε, μπορείτε να αντικαταστήσετε το blue cheese με άλλο τυρί της αρεσκείας σας.
Μπορείτε να σερβίρετε την μανιταρόπιτα ζεστή ή χλιαρή.

μανιταρόπιτα
μανιταρόπιτα

Καλή όρεξη!

Η Συνταγή είναι της κας Foteini Theologitou