Τυρόπιτα με σφολιάτα!!!😋😋

Εύκολη και γρήγορη συνταγή για τραγανή Τυρόπιτα με φύλλο σφολιάτα και φέτα !
Αφράτη με το πιο διάσημο, εθνικό ΠΟΠ τυρί, την φέτα και σουσάμι

Υλικά:

1 κουτί σφολιάτα
400 γρ.φέτα
4 αυγά (1 αυγό χτυπημένο για το άλειμμα της πίτας)
1/2 φλ.γάλα
Αλάτι,πιπέρι
Σουσάμι(προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Ξεπαγώνουμε την σφολιάτα.Χτυπάμε τα 3 από τα 4 αυγά σε ένα μπολ με το γάλα και προσθέτουμε την φέτα που έχουμε πρώτα τρίψει.
Μετά προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι.
Βουτυρώνουμε το ταψί η βάζουμε αντικολλητικό χαρτί και απλώνουμε το 1 φύλλο σφολιάτας.
Απλώνουμε τη γέμιση παντού ομοιόμορφα και σκεπάζετε με το δεύτερο φύλλο.
Χαράσετε την πίτα και αλείφετε με αυγό.
Αν θέλουμε ρίχνουμε και λίγο σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!😍😍😍

Η Συνταγή είναι της Ελένης Τσιουκάνη

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Tυροπιτάκια με φρέσκα κρεμμυδάκια

Συστατικά:

Κεφίρ – 300 γρ
Αυγά – 3 τεμ.
Σόδα – 1 κουταλάκι του γλυκού
Φυτικό λάδι – 150 ml
Αλάτι – για γεύση
Αλεύρι – 400 g
φετα τριμμένη – 400 g
Πράσινο κρεμμύδι – 1 μάτσο

Εκτέλεση:

1. Αφήνουμε το κεφίρ σε θερμοκρασία δωματίου (όχι από ψυγείο!). Το αδειάζουμε σε ένα μπολ και χτυπάμε σε 2 αβγά, προσθέτουμε 1 κουτ.γλ κοφτη αλάτι και ανακατεύουμε.
2. Ρίχνουμε 1 κουτ.γλ κοφτη σόδα και ανακατεύουμε ξανά. Ρίξτε 50 ml φυτικού ελαίου. Προσθέστε αλεύρι κοσκινισμένο.
Ζυμώνουμε μαλακή ζύμη. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και αφήνουμε για 10 λεπτά.

3. Για τη γέμιση ανακατεύουμε το τυρί, το αυγό, το αλάτι κατά βούληση και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
4. Χωρίζουμε τη ζύμη σε μικρά κομμάτια (λίγο μεγαλύτερα από ένα καρύδι). Ανοίγουμε τη ζύμη σε μια στρώση, βάζουμε τη γέμιση στη μέση. Ενώστε τις άκρες.
5. Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ψηθούν, προσθέτοντας περιοδικά λάδι. Στο τέλος πήρα 30 μικρά πιτάκια.

Καλή όρεξη!