Υλικά 👇
2 φύλλα σφολιάτας
600 γρ φρέσκα μανιτάρια
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
3 πιπεριές
12 φέτες μπέικον
Λίγο αλάτι
1 κσ βιτάμ+ λίγο ελαιόλαδο
200 γρ Gouda
400 γρ κρέμα γάλακτος
Επάλειψη με λίγο εβαπορε και λίγο νερό.
Για το μεγάλο ταψί της κουζίνας
Εκτέλεση
Καθαρίστε τα μανιτάρια με ένα πανί ή βουρτσάκι. Κόψτε τα σε φέτες.
Ζεστάνετε το βιτάμ και το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι. Σοτάρετε τα μανιτάρια μέχρι να μαραθούν.
Αλατίστε και αφήστε να μαραθούν περίπου 2-3 λεπτά.
Γέμιση:
Στο ίδιο τηγάνι, προσθέστε τις πιπεριές, το κρεμμύδι, και το σκόρδο
Σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε το μπέικον και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσει.
Μετα κλεινετε την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει η γεμιση
Συναρμολόγηση:
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος στα μανιταρια και ανακατεύουμε πολυ καλα
Απλώστε ένα φύλλο σφολιάτας σε ένα ταψί κουζίνας.
Προσθέστε τη γέμιση αφήνοντας 2-3 εκ απο την άκρη του φύλου και μετα καλυψτε την με το τυρί Gouda.
Σκεπάστε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας. Σφραγίζετε τις άκρες του φύλλου
Χτυπήστε ελαφρά το εβαπορέ με λίγο νερό και αλείψτε την επιφάνεια της πίτας.
Τρυπήστε την με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία. Ψήστε για περίπου 30-35 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.
Αφήστε την πίτα να κρυώσει λίγο πριν την κόψετε και την σερβίρετε.
Συμβουλές:
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διάφορα είδη μανιταριών, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.
Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε και κάποιο άλλο τυρί ή αντι να βάλετε κρέμα γάλακτος μπορείτε να χτυπήσετε 2 γιαουρτάκια με 2 αυγά
Για μια πιο τραγανή υφή, μπορείτε να πασπαλίσετε την επιφάνεια της πίτας και με λίγο σουσάμι πριν το ψήσιμο.