Υλικά:

0,5 κιλά πατάτες
2 κρεμμύδια
1 τεμάχιο. χοιρινό κότσι
30 ml. ελαιόλαδο

Για τη μαρινάδα:
100 ml. κόκκινο κρασί
2 κ.σ. κονιάκ
2 κ.σ. μέλι
1 κ.γ. βαλσάμικο ξύδι
1 κ.γ. μουστάρδα Ντιζόν
μαύρο πιπέρι, κύμινο, κάρυ και αλμυρό για γεύση
Προαιρετικά: 1 κ.σ. σάλτσα σόγιας

Εκτέλεση:

Η μαρινάδα παρασκευάζεται ανακατεύοντας όλα τα υλικά και ανακατεύοντας καλά μέχρι να λιώσει τελείως το μέλι.

Απλώνουμε τη μαρινάδα στο κότσι και αφήνουμε μέσα σε αυτή για τουλάχιστον 2 ώρες σε δροσερό μέρος.
Προμαγειρέψτε το κρέας για περίπου 40-50 λεπτά.
Το ταψί στο οποίο θα ψηθεί το πιάτο αλείφουμε με ελαιόλαδο.
Τοποθετούμε στο ταψί τις ψιλοκομμένες πατάτες και τα κρεμμύδια και από πάνω προσθέτουμε το ψημένο κότσι.
Ψήνετε το ταψί για περίπου 60 λεπτά στους 170-180 βαθμούς κάτω από αλουμινόχαρτο και άλλα 20-30 λεπτά αφού αφαιρέσετε το αλουμινόχαρτο.
Σερβίρετε ζεστό.

Καλή όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΚέικ με πραλίνα Φουντουκιού
Επόμενο άρθροΥπέροχη Μηλόκρεμα 🍎🍏🍎