Φτιάξτε σήμερα μια εύκολη και θρεπτική συνταγή για μελιτζάνες κοκκινιστές με ρεβίθια, γεμάτη με πλούσια γεύση και υφή.
Υλικά
2 μεγάλες μελιτζάνες (περίπου 2 κιλά)
¾ Φλιτζάνι ρεβίθια ξερά (ή 2 φλιτζάνια σε κονσέρβα)
½ Φλιτζάνι Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο
1 Κρεμμύδι μεγάλο, κομμένο σε κύβους
5 Σκελίδες Σκόρδο, ψιλοκομμένες
Πρέζα αλάτι
2 Φλιτζάνια Ντομάτα (Φρεσκια το καλοκαίρι, αλλιώς κονσέρβα)
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένο δύοσμο
1 – 2 Φλιτζάνια Νερό
Εκτέλεση
Ξεπλύνετε τα ρεβίθια σας με κρύο νερό και τα βάζετε σε μια κατσαρόλα με περίπου 4 φλιτζάνια νερό. Αφήστε να μουλιάσουν όλη τη νύχτα.
Την επόμενη μέρα, στραγγίζουμε και ξεπλένουμε τα ρεβίθια. Προσθέτουμε φρέσκο νερό στην κατσαρόλα με τα ρεβίθια έτσι περίπου μια 2,5εκ είναι πάνω από την επιφάνεια των ρεβιθιών. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα ρεβίθια, περίπου 30 λεπτά. Μπορείτε να παραλείψετε αυτό το βήμα και να χρησιμοποιήσετε ρεβίθια σε κονσέρβα αν προτιμάτε.
Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 200°C. Κόψτε τις μελιτζάνες σας σε κύβους περίπου δύο εκατοστά. Περιχύνουμε με το μισό ελαιόλαδο
και ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν (περίπου 20-30 λεπτά).
Σε μια άλλη μεγάλη κατσαρόλα με χοντρό πάτο ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Προσθέστε τα κρεμμύδια και μια πρέζα αλάτι και σοτάρετε μέχρι να γίνει διάφανο, περίπου 15 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι το σκόρδο να είναι τρυφερό και μυρωδάτο.
Προσθέστε την ντομάτα, τον πελτέ ντομάτας, την πάπρικα, τη μελιτζάνα, τα στραγγισμένα ρεβίθια και τον δυόσμο.
Αφήνουμε να σιγοβράσει και μαγειρεύουμε μέχρι να ενωθούν οι γεύσεις, περίπου 20 λεπτά.
Προσθέστε επιπλέον νερό όσο χρειάζεται για να διατηρήσετε μια υγρή υφή σαν στιφάδο.
Καλή Υγεία να έχετε