Μεθυσμένα με Λουκούμι και Καρύδια

Μμμμ, αυτά τα νηστίσιμα μεθυσμένα με λουκούμι και καρύδι, καλυμμένα με αχνή ζάχαρη, μοιάζουν με όνειρο! Η ζουμερή ζύμη, αρωματισμένη με κρασί, αγκαλιάζει τρυφερά το γλυκό λουκούμι και το τραγανό καρύδι, δημιουργώντας μια αξεπέραστη γευστική πανδαισία.

Κάθε μπουκιά είναι μια έκρηξη γεύσεων και υφών: η απαλότητα της ζύμης, η γλυκιά δροσιά του λουκουμιού, η τραγανότητα του καρυδιού και η λεπτή γλυκύτητα της άχνης ζάχαρης συνδυάζονται αρμονικά, αφήνοντας μια ζεστή αίσθηση ικανοποίησης.

Είτε τα απολαύσετε μόνοι σας, είτε τα προσφέρετε σε αγαπημένα πρόσωπα, αυτά τα νηστίσιμα μεθυσμένα θα αποτελέσουν σίγουρα την πιο γλυκιά και απολαυστική στιγμή της ημέρας σας! ☕️

Υλικά:

3/4 φλιτζάνι ηλιέλαιο
1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 βανίλια
Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, όσο χρειαστεί

Για τη γέμιση:

Λουκούμια
Καρύδια ψιλοκομμένα

Αχνη ζάχαρης

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ, χτυπάμε το ηλιέλαιο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το κρασί, τη βανίλια και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε.
Σιγά σιγά, προσθέτουμε το αλεύρι, ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
Πλάθουμε μπαλάκια από τη ζύμη και τα πιέζουμε ελαφρώς για να ανοίξουν.
Βάζουμε στο κέντρο κάθε μπαλάκι ένα κομμάτι λουκούμι και λίγα καρύδια.
Κλείνουμε καλά τη ζύμη γύρω από τη γέμιση και δίνουμε στα μεθυσμένα σχήμα μισοφέγγαρου.
Τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τα αχνίζουμε

Η Συνταγή είνα της Παλμιρα Αριστου

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Λουκούμι με μανταρίνι

Συστατικά:

✅ 400 ml μανταρίνια το χυμό τους ή χυμό πορτοκαλιού
✅ 3 γεμάτες κουταλιές της σούπας κορν φλαουερ
✅3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
✅ Μία κουταλιά της σούπας βούτυρο
✅ για τη διακόσμηση τριμμένη καρύδα

Τρόπος μαγειρέματος:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το χυμό, που θα το βάλουμε στη φωτιά και προσθέτουμε ζάχαρη και κορν φλαουερ. Πριν βάλουμε στη φωτιά, ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά, ανακατεύουμε καλά μέχρι να πάρει βράση και μέχρι να γίνει κρεμώδης η υφή του μείγματος.

Αποσύρουμε το μείγμα από τη φωτιά και προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας βούτυρο μέχρι να λιώσει
Το μείγμα το αδειάζουμε σε κρυσταλλικά καλούπια, αφού τα έχουμε προηγουμένως αλείψει με λάδι.

Αφού κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου, το βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες.
Αφαιρούμε το λοκούμι από τις κούπες και το κυλάμε σε καρύδα
Κόβουμε και βάζουμε τα ψιλοκομμένα κομμάτια των φιστικιών σε πιατέλα σερβιρίσματος.
Φάτε τα κρύα και γευτείτε τα.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροCheesecake Φράουλα: Γιατί η Ζωή Είναι Πολύ Μικρή για Χάλια Cheesecake
Επόμενο άρθροΜυστικά για την τέλεια φοκάτσια: Μια παραδοσιακή συνταγή