Μύδια με Σπανάκι
Υλικά
1 κιλό περίπου σπανάκι φρέσκο
400 γραμμάρια καθαρισμένα μύδια δηλαδή ψίχα
1 ξερό κρεμμύδι
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ματσάκι άνηθο
2 σκελίδες σκόρδο ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε τα μύδια πολύ καλά και τα αφαιρούμε από το κέλυφος.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια , τον άνηθο και το σκόρδο.
Καθαρίζουμε το σπανάκι το πλένουμε και το χοντροκόβουμε με τα χέρια μας.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και μόλις ζεσταθεί βάζουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο να σοταριστούν σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά περίπου.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το σπανάκι,τον άνηθο, τα μύδια ενώ παράλληλα ανακατεύουμε συνεχώς και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 25 με 30 λεπτά περίπου. Δοκιμάζουμε το φαγητό μας προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση. Ανακατεύουμε και το αφήνουμε για 3-4 λεπτά ακόμη πριν σερβίρουμε.
Καλή Απόλαυση
Η Συνταγή είναι της Ραλλούς Ψαραδέλλη