Μηλόπιτα με κρέμα
Πρόκειται για μια Αφράτη Μηλόπιτα με κρέμα με δύο μόνο μήλα και τυρί μασκαρπόνε που είναι εξαιρετικά μαλακή και τρυφερή και λιώνει στο στόμα σας. Ένα απλό και νόστιμο κέικ με πουτίγκα μήλου. Για μια ορθογώνια φόρμα 26 επί 22 εκατοστά.
Συστατικά
για τη ζύμη
300 γρ. αλεύρι “00
3 ολόκληρα αυγά
150 γρ. ζάχαρη άχνη
100 γρ. τυρί μασκαρπόνε
100 ml γάλα
1 πρέζα αλάτι
50 ml ηλιέλαιο
2 κίτρινα μήλα
1 μη επεξεργασμένο τριμμένο λεμόνι
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
Για την κρέμα
480 γρ. γάλα
1 βανίλιες φυσικές
120 γρ. ζάχαρη
175 γρ. αυγά
55 γρ. βούτυρο
45 γρ. κορν φλάουρ
Διαδικασία:
Για την κρέμα
Τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα το γάλα με τη μισή ζάχαρη και τη βανίλια και φέρνουμε σε βρασμό.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και τη σκεπάζουμε καλά με μια μεμβράνη. Μετά από 20 λεπτά επαναφέρουμε στη φωτιά και φέρνουμε λίγο πριν από το σημείο βρασμού. Παράλληλα σε μια μπασίνα ομογενοποιούμε τα αυγά, την υπόλοιπη ζάχαρη και το κορν φλάουρ.
Με προσοχή ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα μέσα στο μείγμα του αυγού, ανακατεύοντας συνεχώς για να αποφύγουμε το ψήσιμο του αυγού.
Σουρώνουμε , επαναφέρουμε στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία ανακατεύοντας διαρκώς, μέχρι το μείγμα να αρχίσει
να πήζει εμφανώς. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο.
Περνάμε την κρέμα από σήτα και αφήνουμε τη κρέμα να κρυώσει και αδειάστε τη σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής.
Κόβετε τα μήλα σε φέτες και τα αλατοπιπερώνετε με λίγο χυμό
λεμονιού. Χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη, με το μιξερ, την τριμμένη φλούδα ενός λεμονιού και μια πρέζα αλάτι μέχρι να αφρατέψουν, προσθέστε το τυρί μασκαρπόνε χτυπώντας και προσθέστε το γάλα και το λάδι σιγα σιγα.
Κοσκινίστε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ενσωματώστε τα προσεκτικά, ενσωματώστε τα κομμάτια μήλου, ετοιμάστε τη φόρμα με
χαρτί ψησίματος ρίξτε το μείγμα στη φόρμα, ισιώστε το καλά, διακοσμήστε με την κρέμα κάντε τις λωρίδες. (αν περισσεψει βάλτε την στο ψυγείο)
Ψήστε προθερμασμένο στατικό στους 170 βαθμούς για περίπου 30 με 40 λεπτά.
Ελέγξτε με μια οδοντογλυφίδα αν έχει ψηθεί.
Καλή Απόλαυση
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Μηλόπιτα Σιροπιαστή
Υλικά
2 αυγά
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
ξύσμα 1 λεμονιού
40 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο
4 κουταλιές της σούπας αλεύρι
4 μήλα
Σιρόπι:
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα νερό
Κανέλα
1 φλούδα λεμόνι
Εκτέλεση
Ξεκινάμε και σε ένα μπολ ρίχνουμε τ αυγά, ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός στη συνέχεια τρίβουμε το ξύσμα λεμονιού ανακατεύουμε και ρίχνουμε λιωμένο βούτυρο εφόσον το ανακατέψουμε κοσκινίζουμε μέσα στο μείγμα αλεύρι και ανακατεύουμε πάλι με
το σύρμα να απορροφηθεί εντελώς το αλεύρι μετά το αφήνουμε στην άκρη.
Στη συνέχεια καθαρίζουμε τα μήλα και βγάζουμε τον πυρήνα τους και μέσα στην τρύπα που αφήνει ο πυρήνας ρίχνουμε λεμόνι χυμό.
Τρίβουμε τα μήλα με ειδικό τρίφτη που το κόβει σε φετούλες ψηλές βάζουμε τα μήλα σε ένα μπολ και από πάνω στύβουμε πάλι χυμό λεμονιού.
Ανακατεύουμε αδειάζουμε σιγά-σιγά τα μήλα μέσα στο προηγούμενο μείγμα των αυγών και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
Στρώνουμε μία φόρμα 20 εκατοστών με χαρτί ψησίματος αφού την έχουμε βουτυρώσει πρώτα από κάτω και αδειάζουμε μέσα το μείγμα των μήλων και το ισιωνουμε, το χτυπάμε λίγο στον πάγκο μας για να καθίσει καλά και το βάζουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 55 λεπτά
Σε μικρό κατσαρολάκι βράζω το σιρόπι για 5΄ λεπτά.
Μόλις γίνει η μηλόπιτα και την βγάλω από τον φούρνο, περιχύνω με το καυτό σιρόπι και την ξαναβάζω στον ζεστό φούρνο για άλλα 5΄ λεπτά.
Να απορροφήσει καλά το σιρόπι…. Όταν την σερβίρω μπορώ να την πασπαλίσω από πάνω, με λίγο άχνη και λίγο κανέλα.
Καλή Απόλαυση
Find more delicious Recipes here