Μίνι Τσουρεκάκια με κρέμα αμυγδάλου

Αφράτα, μυρωδάτα και γευστικά, αυτά τα μίνι τσουρεκάκια με κρέμα αμυγδάλου είναι σίγουρα μια συνταγή που θα λατρέψετε.

Η ζύμη είναι μαλακιά και εύκολη στην επεξεργασία, ενώ η κρέμα αμυγδάλου είναι πλούσια και γευστική. Η συνταγή είναι απλή και δεν χρειάζεται ιδιαίτερες γνώσεις ζαχαροπλαστικής.

Μπορείτε να τα φτιάξετε για πρωινό, δεκατιανό, επιδόρπιο ή για να κεράσετε τους φίλους σας.

Εδώ είναι μερικά από τα σχόλια που άκουσα από όσους δοκίμασαν τα μίνι τσουρεκάκια:

  • “Είναι τόσο αφράτα και νόστιμα!”
  • “Η κρέμα αμυγδάλου είναι τέλεια!”
  • “Μου θυμίζουν τα τσουρεκάκια που έφτιαχνε η γιαγιά μου!”
  • “Είναι η τέλεια απόλαυση για τον καφέ μου!”

Σας προτρέπω να δοκιμάσετε τη συνταγή και να μοιραστείτε τα σχόλιά σας

Συστατικά

Ψωμάκια
200 g Γάλα 3% λιπαρά
7 g Ξηρή μαγιά για γλυκές ζύμες
2 Αυγά
100 g Ζάχαρη
1 g (1 πρέζα) Αλάτι
4 g Σκόνη κάρδαμου
450 g Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
75 g Βούτυρο 80% λιπαρά

Κρέμα αμυγδάλου
500 g κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
300 g πάστα αμυγδάλου (μαρτιζαν)

Εκτέλεση

Ψωμάκια
Ζεσταίνετε το γάλα σε μια κατσαρόλα στους 37°C.
Αδειάστε το γάλα σ ένα μιξερ βάσης και προσθέστε την ξηρή μαγιά. Αφήστε το να σταθεί για 10 λεπτά.
Ξεκινήστε το μιξερ σε χαμηλή ταχύτητα και προσθέστε τα αυγά (μόνο το ένα αυγό – το άλλο αργότερα), τη ζάχαρη, το αλάτι, το κάρδαμο,
το αλεύρι και το βούτυρο.
Αφήστε το μιξερ να επεξεργαστεί τη ζύμη για περίπου 10 λεπτά.
Μεταφέρετε τη ζύμη σε ένα ελαφρώς αλευρωμένο τραπέζι και χωρίστε τη σε 12 μικρότερα μέρη.
Τυλίξτε μπάλες ζύμης και τοποθετήστε τις σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα.
Αφήστε τα ψωμάκια ζύμης να φουσκώσουν κάτω από ένα πανί ψησίματος σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 3 ώρες.
Χτυπήστε το άλλο αυγό και αλείψτε τα ψωμάκια.
Ψήστε τα σε φούρνο 200°C, 10-15 λεπτά.
Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε τα ψωμάκια να κρυώσουν εντελώς σε μια σχάρα.

Κρέμα αμυγδάλου
Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ.
Τρίβετε ψιλοκομμένη την αμυγδαλόπαστα και τη βάζετε στην κρέμα.
Ανακατέψτε την κρέμα και την αμυγδαλόπαστα.

Κόψτε την κορυφή των ψωμιών.
Βάλτε την κρέμα αμυγδάλου στα ψωμάκια και βάλτε το καπάκι.
Μπορείτε να αποθηκεύσετε τα τσουρέκια στο ψυγείο για μερικές ημέρες αλλά είναι καλύτερα φρεσκοψημένα.
Πασπαλίστε την κορυφή με λίγη ζάχαρη άχνη και κανέλα λίγο πριν το σερβίρισμα.

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Τσουρεκάκια κανέλας με γλάσο

Υλικά

Ζύμη:

250 ml γάλα
550-600 γραμμάρια αλεύρι
7 γραμμάρια ξηρής μαγιάς
80 γραμμάρια ζάχαρη
80 γρ βούτυρο
2 αυγα
Μια πρέζα αλάτι

Γέμιση:
120 γρ ζάχαρη
100 γρ βούτυρο
10 γραμμάρια κανέλας (μπορεί και περισσότερο) ή κακάο

Γλασσο :
170 γρ τυρί κρέμα
40 γραμμάρια βούτυρο
100 g αχνη ζαχαρης
Βανίλια για γεύση

Εκτέλεση

Ανακατευουμε το αλεύρι + μαγιά, χτυπάμε τ’αυγά σε θερμοκρασία δωματίου με ζάχαρη και αλάτι, λιωμένο βούτυρο, ζεστό γάλα, ζυμώνουμε τη ζύμη, αφήνουμε σκεπασμένη για 1,5 ώρα.

Τεντώνετε τη ζύμη με τα χέρια σας σε τετράγωνο και διπλώνετε σε φάκελο, τη βάζετε στο τραπέζι με την ραφή προς τα κατω, τη σκεπάζετε και την αφήνετε για 15 λεπτά.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε ορθογώνιο σχήμα πάχους 0,5 εκ., αλείφουμε με μαλακό βούτυρο, πασπαλίζουμε με μικτή ζάχαρη και κανέλα.
Τυλίγουμε τη ζύμη όχι σφιχτά με ρολό, κλεινουμε την άκρη, χωρίζουμε σε 12 μέρη.
Βάλτε τα ψωμάκια σε χαρτι ψησίματος, πιέστε το καθένα ελαφρά με το χέρι σας, σκεπάστε με μια πετσέτα και αφήστε το για 40-60 λεπτά.

Ψήνετε τα ψωμάκια στους 180 βαθμούς για 20-30 λεπτά.
Το τυρί κρέμα + αχνη, μαλακό βούτυρο, βανίλια, χτυπήστε με το μίξερ.
Απλώνουμε το μειγμα στα ζεστά τσουρέκια, αφήνουμε για 10 λεπτά να λιωσει πάνω τους και αν θέλουμε τριβουμε και σοκολάτα.

Καλή όρεξη!

 

Προηγούμενο άρθροΜαλακά Φοντάν Σοκολάτας γεμιστά με Κρεμώδες Φυστικοβούτυρο και Αλατισμένα Φιστίκια
Επόμενο άρθροΑέρινο και δροσερό: Επιδόρπιο φράουλας με 3 υλικά!