Μοσχαρίσια μάγουλα με κρασί στην κατσαρόλα
Αυτό το πιάτο με τα μοσχαρίσια μάγουλα μαγειρεμένα σιγά-σιγά σε κρασί είναι μια πραγματική απόλαυση. Η σάλτσα είναι πλούσια και γευστική, με μια νότα γλυκύτητας από το κρασί, ενώ τα μάγουλα είναι τόσο μαλακά που λιώνουν στο στόμα.
Τι μου άρεσε:
- Η γεύση: Η σάλτσα είναι πλούσια και γευστική, με μια ωραία ισορροπία γλυκύτητας και οξύτητας από το κρασί. Τα μπαχαρικά προσθέτουν μια ζεστή και αρωματική πινελιά.
- Η υφή: Τα μάγουλα μαγειρεύονται σιγά-σιγά μέχρι να γίνουν απίστευτα μαλακά και ζουμερά.
- Η ευκολία: Το πιάτο είναι εύκολο στην παρασκευή, αν και χρειάζεται λίγο χρόνο για να μαγειρευτεί.
Προτάσεις:
- Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα λαχανικά στο πιάτο, όπως καρότα, σέλινο ή μανιτάρια.
- Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε είδος κόκκινου κρασιού θέλετε.
- Αν θέλετε η σάλτσα να είναι πιο πηχτή, μπορείτε να προσθέσετε λίγο πελτέ ντομάτας.
Συνολικά:
Αυτό είναι ένα υπέροχο πιάτο που είναι ιδανικό για ένα ειδικό γεύμα. Η πλούσια γεύση και η μαλακή υφή των μάγουλων θα εντυπωσιάσουν σίγουρα τους καλεσμένους σας.
Βαθμολογία: 5/5 ⭐⭐⭐⭐⭐
Υλικά:
μοσχαρίσια μάγουλα, είχα πάρει 4 (περίπου 3,5 κιλά),
2 κρεμμύδια,
3-4 σκελίδες σκόρδο,
ένα ποτήρι κρασί,
4-5 κύβους ζωμό,
νερό,
αλεύρι, (χρησιμοποιώ καλαμποκίσιο γιατί δεν καίγεται, και στη συνέχεια πήζει τη σάλτσα)
1 μεγάλο καρότο
και πελτέ ντομάτας.
Μπαχαρικά: αλάτι, μαύρο πιπέρι, πάπρικα.
Εκτέλεση
Ξεχώρισα και πεταξα το λίπος από τα μάγουλα, τα έκοψα σε μικρότερα κομμάτια, τα κύλησα στο αλευρι, που είχα αλατοπιπερώσει προηγουμένως
και τσιγαρισα με λίγο λάδι σε μια πλασωτε κατσαρόλα από όλες τις πλευρές, έβγαλα και άφησα να ξεκουραστεί για 15 περίπου λεπτά.
Σε αυτό το διάστημα έκοψα το κρεμμύδι, απλά χτυπάω το σκόρδο με την πλευρά του μαχαιριού για να ισιώσει, έκοψα και το καρότο, και το βάζω στην κατσαρόλα που τσιγάρισα το κρέας. Αφού μαλακώσει το κρεμμύδι, πρόσθεσα ένα ποτήρι κρασί
και κυβάκια ζωμού. Καθώς εξατμιζόταν το αλκοόλ από το κρασί, πρόσθεσα πελτέ ντομάτας και τηγάνισα με τα υπόλοιπα προϊόντα.
Τακτοποίησα το κρέας στη μαντεμένια κατσαρόλα με κρεμμύδια, καρότα και σκόρδο, πρόσθεσα νερό (δύο δάχτυλα κάτω από την άκρη της κατσαρόλας),
σκέπασα με καπάκι και έβαλα στο φούρνο για 5 ώρες σε χαμηλή φωτιά. 10 λεπτά πριν το βγάλω από το φούρνο, αφαίρεσα το καπάκι της κατσαρόλας για να ψηθεί λίγο από πάνω και να πήξει η σάλτσα.
Ταιριάζει με ρύζι, πουρέ, πολέντα, πατάτες τηγανητές και με κόκκινο λάχανο.
Καλή Απόλαυση