Mοσχαρίσιο κρέας σε πήλινη κατσαρόλα με πουρέ παντζάρια 

Απαραίτητα προϊόντα

• 800γρ με μοσχάρι
• 2 κ.σ. πάπρικα
• 11 ζωμός βοδινού
• 4 κεφάλια κόκκινα παντζάρια
• 3-4 καυτερές πιπεριές
• 10 σκελίδες σκόρδο
• 3 κρεμμύδια
• 30-40 ml λάδι
• αλατοπίπερο

Εκτέλεση

Καρακευουμε το μοσχάρι και το τηγανίζουμε σε ένα τηγάνι από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει.

Κόβουμε το κρεμμύδι σε μεγάλα κομμάτια και το βάζουμε με το κρέας στην κατσαρόλα. Προσθέστε κόκκινο πιπέρι και ζωμό βοδινού. Μόλις πάρει βράση μεταφέρουμε όλο το μείγμα σε πήλινο σκεύος και ψήνουμε σε φούρνο για 3 ώρες στους 180° C με καπάκι και μετά άλλα 30 λεπτά χωρίς καπάκι.


Στον ίδιο φούρνο, για την ίδια ώρα, ψήνετε τα μη ξεφλουδισμένα παντζάρια σε ξεχωριστό ταψί ή τυλίγετε κάθε κεφάλι σε αλουμινόχαρτο και τα τοποθετείτε γύρω από το πήλινο σκεύος.

Αν χρησιμοποιήσουμε έτοιμο βρασμένο παντζάρι, το προσθέτουμε σε ξεχωριστό δοχείο προς το τέλος του ψησίματος του μοσχαριού, ώστε να ροδίσει ελαφρά. Όταν κρυώσει, το ξεφλουδίζουμε και το πολτοποιούμε ελαφρά σε ένα μπολ με σκόρδο , αλάτι , λάδι και καυτερές πιπεριές.


Σερβίρουμε το παντζάρι ως βάση, και τοποθετούμε πάνω το μοσχάρι.

Προηγούμενο άρθροΔοκιμάστε τα βραχάκια μας και δεν θα τα μετανιώσετε!
Επόμενο άρθροΝόστιμο κρέας καλυμένο με πουρέ πατάτας…άξιο για ένα γιορτινό τραπέζι! 🎄🎉