Ο “Μουσακάς” της Τεμπελιάς αποτελεί μια εύκολη και νόστιμη επιλογή για όσους αναζητούν μια γρήγορη λύση χωρίς να θυσιάζουν εντελώς την αυθεντική γεύση. Η ευελιξία της συνταγής την καθιστά ιδανική για πειραματισμούς και προσαρμογές.
Υλικά
Πατάτες (1 kg), κομμένες σε μικρούς κύβους
1/2 κιλό κιμά
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 φλιτζάνια γάλα
4 αυγά
1/2 φλιτζάνι λάδι
2 κουταλιές της σούπας πάπρικα
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
Παρασκευή:
Ξεκινήστε με το μαγείρεμα του κρεμμυδιού σε μια κατσαρόλα με 1/4 λαδιού μέχρι να ροδίσει. Στη συνέχεια, προσθέστε το κιμά , το πιπέρι, την πάπρικα και το μισό αλάτι. Τσιγαρίζουμε έως ότου το κρέας γίνει καφέ και στη συνέχεια βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
Ανακατεύουμε καλά με τις πατάτες και την άλλη 1/2 κουταλιά αλάτι. Προσθέστε το μίγμα σε ένα ταψάκι ή πυρέξ με το υπόλοιπο λάδι. Ψήνετε σε φούρνο για περίπου 40 λεπτά στους (~ 220 C).
Εν τω μεταξύ, ανακατεύουμε το γάλα και τα αυγά ξεχωριστά και ρίχνουμε στο πάνω μέρος του φαγητού τα τελευταία 10 λεπτά στο φούρνο μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
Καλή Ορεξη