Mουσταλευριά

Υλικά

3 κιλά μούστο
4 κσ στάχτη
Στα 6 ποτητια 7κσ αλεύρι 2 κσ ζάχαρη

Εκτέλεση

Βράζω το μούστο με 4 κουταλιές της σούπας στάχτη μέχρι να γλυκάνει βγάζοντας τον αφρό περίπου 50 λεπτα
Τον στραγγίζω με τουλουπάνι καλά και μετραω ποτήρια.
Σε κάθε ποτήρι μουστου 1 κσ αλευρι Δοκιμάζω για γλύκα και άν θελω βάζω 1-2 κουταλιές ζαχαρη
Καίω αλεύρι και το διαλύω σε λίγο κρύο νερό και κρύο μούστο.
Το ρίχνω στην κατσαρόλα μου και ανακατεύω με ξύλινη κουτάλα η σύρμα μέχρι να δέσει
Το βάζω σε πιάτα και τρίβω καρύδια και κανέλα καβουρδισμένα ή αμύγδαλα και κανέλα

Καλή επιτυχία

Η Συνταγή είναι της Vaso Gravani

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κοτοπιτοπιπερομανιταρόπιτα σουφλέ

Κοτοπιτοπιπερομανιταροπιτα

Υλικα

700γρ ψίχα κοτόπουλο ( το βράζω με μπαχάρι Δαφνί 3 καρότα 2 μεγάλα κρεμμύδια)) αλατοπιπερο)
Πολύχρωμες πιπεριές
100 γρ μπεικον
2 κρεμμύδια ξερά
150γρ μανιτάρια Λίγο κρασι
ρίγανη 1 κ.σ μουστάρδα
100 γρ κίτρινα τυριά 100γρ γραβιερα
200 ml κρέμα γάλακτος
500γρ φύλλα κρούστας λεπτα
50,γρ βούτυρο με 50 ml καλαμποκελαιο
( αλείφω τη πίτα στο τέλος 1 αυγό χτυπημένο με 1 φλυτζανάκι του καφέ γάλα για κριτσανιστο αποτέλεσμα)

🌺 Εκτέλεση

Σ ενα μπολ ψιλοκόβω το κοτόπουλο ρίχνω αλάτι πιπέρι μουστάρδα ριγανη το μπέικον που έχω σωτάρει σε τηγάνι.
Στο ίδιο τηγάνι λίγο λάδι τσιγαρίζω δύο τρεις βόλτες το κρεμμύδι τις πιπεριές τα μανιτάρια σβήνω με κρασί και αλατοπιπερώνω.
Τα προσθέτω στο μπολ το κοτόπουλο ρίχνω και τα τυριά με τη κρέμα γάλακτος.
Λαδωνω το πυρέξ μου στρώνω 3 φύλλα τις άκρες έξω από το πυρέξ των φύλλων επαναλαμβάνω τελειώνω με φύλλα που τα κάνω φυσαρμόνικα Τσαλακωτά το βουτυρο να το πάρουν όλο τα φύλλα και αλείφω με αυγό και γάλα
Στολίζω με σουσάμι Ψήνω για 60,λεπτά στους 200σε προθερμασμενο φούρνο.

Καλή Απόλαυση

Η Συνταγή είναι της κας Theni Sotiropoulou

 

Προηγούμενο άρθροΖυμαρόπιτες
Επόμενο άρθροΤυροπιτάκια με γιαούρτι