Μπακαλιάρος με πατάτες στο φούρνο

Η συνταγή ειναι πεντανόστιμη!

Λατρεύω:

  • Την πλούσια γεύση που δίνουν το μαύρο και κόκκινο πιπέρι, η ρίγανη, οι τριμμένες ντομάτες και ο πελτές.
  • Το ζουμερό αποτέλεσμα από το λαδάκι και το νερό που βγάζουν οι ντομάτες.
  • Την τέλεια υφή από τις ψημένες πατάτες.
  • Την πινελιά φρεσκάδας από τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Είμαι σίγουρος ότι:

  • Το φαγητό σου είναι μυρωδάτο και γευστικό.
  • Η σάλτσα έχει δέσει τέλεια με τις πατάτες και τον μπακαλιάρο.
  • Κάθε μπουκιά είναι μια απόλαυση!

Συγχαρητήρια για την υπέροχη συνταγή!

Θα ήθελα πολύ να δοκιμάσω!

Υλικά:

1 κιλό μπακαλιάρο, ξεψαχνισμένο και κομμένο σε μερίδες
1 κιλό πατάτες, κομμένες σε ροδέλες
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1/2 φλιτζάνι τριμμένες ντομάτες
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1/4 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι
1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
Αλάτι

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τις πατάτες με το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις ντομάτες, τον πελτέ, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη,
το μαύρο πιπέρι, το κόκκινο πιπέρι και αλάτι.
Απλώστε τις πατάτες σε ένα ταψί.
Τοποθετήστε τις μερίδες του μπακαλιάρου πάνω από τις πατάτες.
Ρίξτε λίγο νερό στο ταψί, περίπου 1/2 φλιτζάνι.
Ψήστε για 45-50 λεπτά, μέχρι να ψηθεί ο μπακαλιάρος και να μαλακώσουν οι πατάτες.
Πασπαλίστε με μαϊντανό και σερβίρετε.

Συμβουλές:

Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα λαχανικά στο ταψί, όπως καρότα, κρεμμύδια ή πιπεριές.
Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε και λίγο χυμό λεμονιού στο ταψί.

Καλή όρεξη!

Η φωτο είναι της κας Παλμιρα Αριστου\

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Μπακαλιάρος πλακί

Μπακαλιάρος πλακί

Η Συνταγή είναι από το Greek Cooking By Katerina

Τι θα χρειαστείτε

1 κιλό φιλέτο μπακαλιάρου
2 μεγάλες ώριμες ντομάτες
1 μεγάλο κρεμμύδι σε ροδέλες 2 μέτριες πατάτες σε λεπτές ροδέλες
1 χούφτα χοντροκομμένος μαϊντανός
3-4 κλαράκια σέλινο χοντροκομμένο
3-4 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
Ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Κόβουμε τα φιλέτα του μπακαλιάρου σε μέτρια κομμάτια. Κόβουμε τις πατάτες σε ροδέλες πάχους ενός εκατοστού περίπου, ή και λίγο λιγότερο. Τη μία ντομάτα την χοντροκόβουμε. Αν είναι ώριμη απλά την ζουλάμε και την τρίβουμε με το χέρι. Την άλλη ντομάτα την κόβουμε σε ροδέλες.

Σε ταψί απλώνουμε τις πατάτες και τις ροδέλες κρεμμυδιού. Αλατίζουμε. Βάζουμε την τριμμένη ντομάτα και αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε και το σκόρδο σε φετάκια, διάσπαρτο στο ταψί να πάνε παντού. Βάζουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου ομοιόμορφα στο ταψί. Τοποθετούμε μία ροδέλα ντομάτα πάνω σε κάθε κομμάτι μπακαλιάρου.

Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και ραντίζουμε με ελαιόλαδο. Βάζουμε τη μισή ποσότητα του μαϊντανού και του σέλινου. Την υπόλοιπη θα τη ρίξουμε προς το τέλος του ψησίματος. Ψήνουμε το φαγητό μας στους 200°C για 50 λεπτά περίπου, να ψηθούν τα λαχανικά και το ψάρι και να πάρουν ωραίο χρώμα οι ντομάτες.

Καλή όρεξη!

Δείτε περισσότερες στην συνταγές στο Greek Cooking By Katerina

Προηγούμενο άρθροΣκορδάτες μελιτζάνες: Η viral συνταγή που έκανε θραύση στην νηστεία!
Επόμενο άρθροΚοτόπουλο με κρεμμύδια στο φούρνο