Μπάρες Καρύδας τύπου Bounty

Η Συνταγή είναι του Pastry Chef Stratos Petrou

  • Η τέλεια ισορροπία: Νιφάδες καρύδας ζουμερές και τραγανές αγκαλιάζονται από μια  πλούσια επικάλυψη σοκολάτας γάλακτος.
  • Γεύση που ξυπνάει αναμνήσεις: Κάθε μπουκιά σας ταξιδεύει σε τροπικές παραλίες, με αρώματα καρύδας και σοκολάτας να πλημμυρίζουν τον ουρανίσκο σας.
  • Ιδανικό σνακ: Για κάθε στιγμή της ημέρας, στο σπίτι, στη δουλειά, στην βόλτα. Μικρό σε μέγεθος, μεγάλο σε γεύση!
  • Ποιότητα που νιώθεις: Φτιαγμένα με αγνά υλικά, χωρίς συντηρητικά, για να απολαμβάνετε την αυθεντική γεύση της καρύδας.
  • Μια γλυκιά απόλαυση: Για μικρούς και μεγάλους, για όσους αγαπούν την καρύδα και την σοκολάτα.

Δοκιμάστε τες και αφεθείτε στην απόλαυση!

Tip:

  • Συντηρήστε τες στο ψυγείο για να διατηρήσετε την τέλεια υφή τους.
  • Συνδυάστε τες με ένα φλιτζάνι ζεστό καφέ ή τσάι για μια ζεστή αγκαλιά γεύσης.
  • Μοιραστείτε τες με τους αγαπημένους σας και ζήστε μαζί μοναδικές στιγμές απόλαυσης.

 

Υλικά

350 γρ Λευκή Κουβερτούρα λιωμένη
300 γρ Τριμμένη Καρύδα
3-4 Σταγόνες Εσάνς Καρύδας (Προαιρετικά)
450 – 500 γρ Κουβερτούρα Γάλακτος Λιωμένη

Εκτέλεση

Ξεκινάμε να φτιάξουμε αυτή την πανεύκολη και διαφορετική συνταγή από όλες ώσες γνωρίζετε βάζοντας τη λευκή κουβερτούρα σε ένα μπολ και τη λιώνουμε σε μπεν μαρι ή στα μικροκύματα
Οταν τελειώσει η λευκή σοκολάτα προσοχή όχι να κάψει προσθέτουμε την τριμμενη καρύδα και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ενσωματωθει μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα
Εγώ προσθέτω προαιρετικά όπως πάντα λιγη εσανς καρύδας για περισσότερο άρωμα
Οταν έχει ομοιογενοποιηθεί το μείγμα το αδειάζουμε σε ένα ταψάκι με διαστάσεις 28 χ 21 στο οποίο έχουμε τοποθετήσει μία λαδόκολλα πατώντας το πολύ καλά ώστε να πάει παντού.

Το αφήνουμε για μία με μιάμιση ώρα μπορείτε και στο ψυγείο μέχρι να σφίξει εντελώς
Κόβουμε τις μπάρες στο μέγεθος που επιθυμεί ο καθένας και ξεκινάμε να λιώνουμε την κουβερτούρα γάλακτος σε μπερ μαρί ή στα μικροκύματα
Μέχρι να λιώσει η σοκολάτα μπορούμε να τοποθετήσουμε τις μπάρες για λιγάκι στην κατάψυξη ώστε όταν της βουτήξουμε στο σοκολάτα να σφίξει απευθείας
Οταν λιώσεις σοκολάτα μας την αφήνουμε λιγάκι να πέσει η θερμοκρασία της εάν έχετε θερμόμετρο να φτάσει περίπου 45 βαθμούς και ξεκινάμε να βουτάμε τις μπάρες καρύδας

Της βουτάμε στην κουβερτούρα γάλακτος μέχρι να καλυφθούν καλά και τους τοποθετούμε πανω σε μία λαδόκολλα
Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να καλύψουμε όλες τις μπάρες καρύδας
Οταν καλύψουμε όλες τις μπάρες καρύδας με τη σοκολάτα γάλακτος τοποθετούμε την υπόλοιπη που περίσσεψε σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής και κάνουμε σχεδιάκια έτσι όπως ακριβώς σας δείχνω
Αφήνουμε τις μπάρες σε θερμοκρασία περιβάλλοντος ώστε να σφίξει η σοκολάτα και είμαστε έτοιμοι να τις απολαύσουμε

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Τούρτα BOUNTY

Τούρτα BOUNTY

Το μέγεθος της κούπας είναι 250 ml.

Υλικά

📌 Αλεύρι (θα δείτε την ποσοτητα με την συσταση)

📌 5 αυγά
📌 1 κουπα ζάχαρη
📌 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
📌 50 ml φυτικό λάδι
📌 1,5 g σόδα
📌 5 κουταλιές της σούπας κακάο
📌 3 κουταλιές της σούπας κονιάκ

Κρέμα καρύδας

📌 1 κρόκος αυγού
📌 1,5 κουπα ζαχαρη
📌 3 κουταλιές της σούπας κορν φλαουερ
📌 2 κουπες χλιαρό γάλα,
📌 300 γραμμάρια βούτυρο
📌 κονιάκ, βανίλια
📌 300-400 γραμμάρια τριμμένη καρύδα

Εκτέλεση

για την βάση

Ανάβουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς .
Ανακατεύουμε όλα τα παραπάνω υλικά μαζί, προσθέτουμε αρκετό αλεύρι για να γίνει μια μαλακή ζύμη (σύσταση μπισκότου).
Βάζουμε μια λαδόκολλα στην φόρμα μας και ρίχνουμε το μείγμα . Το ψήνουμε για 20 λεπτά . Αφήνουμε να κρυώσει .

Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε τον ένα κρόκο αυγού τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά στη συνέχεια ρίχνουμε το κορν φλάουρ λίγο λίγο ανακατεύουμε και το χλιαρό γάλα και ανακατεύουμε. Βάζουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει μία μάζα πηκτή σύστασης γάλακτος και αφήνουμε να κρυώσει.

Στη συνέχεια χτυπάμε 300 γραμμάρια βούτυρο και το προσθέτουμε καθώς και το κονιάκ και τη βανίλια μετά ρίχνουμε και την τριμμένη καρύδα και τα ανακατεύουμε όλα μαζί αυτό το πάρουμε την κρέμα καρύδας

Βγάλτε την βάση μπισκοτου απο το ψυγείο απλώστε την κρέμα πάνω και βάλτε στο ψυγείο για μια ώρα. Οταν το βγαλετε  πασπαλίστε με κακάο και διακοσμήστε με ένα ελεύθερο θέμα όπως θέλετε, κάντε ό,τι θέλετε.

Τούρτα BOUNTY

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΠροφιτερόλ: Η Εκλεκτή Επιλογή Για Γλυκό Απόλαυσης
Επόμενο άρθροΤηγανίτες Μήλου…η μυρωδιά θυμίζει κουζίνα της γιαγιάς