Αμυγδαλωτά γεμάτα με Κρέμα Κάστανο

Η Συνταγή είναι του Pastry Chef Stratos Petrou

Υλικά

280 γρ Πούδρα Αμυγδάλου
350 γρ Ζάχαρη άχνη
2 Βανίλιες
60 γρ Νερό
150 γρ Κρέμα Κάστανο

• Κρέμα Κάστανο Ονειρική!! Βελούδινη Κρ…
30 γρ Καρύδι Τριμμένο η Αμύγδαλο

Για την Διακόσμηση
150 γρ Λευκή Κουβερτούρα λιωμένη
Βρώσιμες Πέρλες, χρυσόσκονη

Εκτέλεση

Ξεκινάμε να φτιάξουμε αυτή την πανεύκολη συνταγή ρίχνοντας σε ένα μεγάλο μπολ τη ζάχαρη άχνη την πούδρα αμυγδάλου τις βανίλιες και το νερό και τα ζυμώνουμε πολύ καλά
Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μία ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια μας την σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου μισή ώρα στο ψυγείο
Μετά τη μισή ώρα είμαστε έτοιμοι να φτιάξουμε τα αμυγδαλωτά μας. Χρησιμοποιώ την κρέμα κάστανο που είχα φτιάξει πέρυσι μπορείτε φυσικά να χρησιμοποιήσετε και έτοιμοι όπου ρίχνουμε μέσα τριμμένα καρύδια

Ανακατεύω πολύ καλά και στη συνέχεια παίρνω κομμάτια ζύμης αμυγδάλου την ανοίγουμε τον τρόπο που βλέπετε τη γεμίζω με κρέμα κάστανο τα κλείνω και τα πλάθω σε μπαλίτσες
Στη συνέχεια παίρνω το λεμονοστίφτη και από την κάτω πλευρά του τοποθετώ μία μεμβράνη όπου μέσα του βάζω ένα αμυγδαλωτό το πιέζω ελαφρώς ώστε να πάρει το σχήμα του
Φυσικά μπορείτε να το αφήσετε και σαν στρογγυλές μπαλίτσες, μια πανεύκολη και πραγματικά πεντανόστιμη συνταγή που είμαι σίγουρος ότι όλοι θα ξετρελαθούν

Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει η ζύμη για τα αμυγδαλωτά και τα τοποθετούμε σε μία ωραία πιατελα
Τ’ αμυγδαλωτά μας τα διακοσμώ έχοντας λιώσει λευκή κουβερτούρα φυσικά μπορείτε να τα περάσετε από ζάχαρη άχνη αν δεν θέλετε
και βέβαια θα του ταιριαζει πάρα πολύ κουβερτούρα γάλακτος.
Εγώ τα διακοσμώ σε πρωτοχρονιάτικο εορταστικό κλίμα τοποθετώντας βρώσιμες πέρλες και χρυσόσκονη

Προηγούμενο άρθροΑλάδωτος Χαλβάς με σοκολάτα και καρύδια
Επόμενο άρθροΑφράτο Κωκ χωρίς σιρόπι…με κρέμα ζαχαροπλαστικης!