Μπατσαριά ή γιαννιώτικη

Υλικά

Για τη γέμιση
1 ματσάκι τσουκνιδες τρυφερες τριμμένες
1 ματσάκι αγρια λαπατα
1 ματσάκι μοσχολάχανα
1 ματσάκι ζοχους
1 ματσάκι μαιντανο
1 ματσάκι άνιθο
3 σκορδα χλωρα με τα φυλλα τους φρεσκοκομμένα
2 κρεμμυδάκια
3 πρασσα
1 ματσάκι σεσκουλα
1 αυγό
1 κουπα σιμιγδάλι χονδρο ή τραχανα
1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο
500 γρ φέτα τριμμένη
αλατι πιπερι

Για το κουρκουτι
2 κουπες γαλοτυρι η γιαουρτι δυαλυμένο σε 2 κουπες καυτό νερό
1 ποτήρι καλαμποκαλευρο
1 ποτήρι συμιγδαλι ψιλο
1 ποτήρι αλευρι σίτου
αλατι

Εκτέλεση

Σε μπωλ έχουμε το δυαλυμένο γαλοτυρι και ριχνουμε το καλαμποκαλευρο να διαλυθεί..κατοπιν ριχνουμε και τ αλλα αλευρα και ανακατεύουμε με συρμα ριχνουμε και το αλατι και όταν γίνει μια λεια κρεμα παιρνουμε ένα σινι και το αλείφουμε με ελαιόλαδο από πάνω πασπαλίζουμε με αλευρι
Παίρνουμε με κουταλι απο την κρεμα και στρωνουμε μια λεπτή στρώση στο ταψί μας και απο πανω στρωνουμε τα υλικά της γεμισης που τα έχουμε ανακατέψει καλα και απο πανω καλυπτουμε με την υπολοιπη κρέμα.. ραντίζουμε με ελαιολαδο και ψηνουμε στους 200 β μέχρι να ροδίσει

Μπατσαριά ή γιαννιώτικη

Καλή Απόλαυση

Η συνταγή  είναι της Aristea Mpesiri

Προηγούμενο άρθροΡολό χοιρινό (“γλυφιντζούρι”)
Επόμενο άρθροΠατάτες με κοτόπουλο και μπεσαμέλ στο φούρνο