Τάραμα Παραδοσιακή πίτα Μυτιλήνης 

Υλικά

1kg κολοκύθια συν δύο ακόμα
μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι γάλα
2,5 φλιτζάνια αλεύρι απ
1 φακελάκι μπέκιν
5 αυγά
μισό ματσάκι άνηθο
2 κουταλιές της σούπας δυόσμο ξερό
1 πιάτο τυρί φέτα τριμμένη
200 γραμμάρια γραβιέρα 200gr regato
2 καρότα μεγάλα τριμμένα
2 κρεμμύδια τριμμένα
Πιπέρι

Εκτέλεση

Τρίβουμε από το βράδυ τα κολοκύθια ρίχνουμε λίγο αλάτι τα βάζουμε στο σουρωτήρι και τα σκεπάζουμε. Το πρωί σουρώνουμε πολύ καλά τα κολοκύθια για να φύγουν όλα τα υγρά.
Σε μία λεκανίτσα ρίχνουμε τα κολοκύθια στραγγισμένα και όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί.

Ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να γίνει ένας χυλός ούτε πολύ σφιχτός ούτε πολύ αραιός.
Στη βάση του ταψιού πριν ρίξουμε το μείγμα βάζουμε λίγο λαδάκι και αλεύρι στη συνέχεια βάζουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι το τάραμα να ροδίσει δηλαδή να πάρει χρώμα από πάνω.

Καλή Επιτυχία

Η Συνταγή είναι της Μυτιληνιάς Ραλλούς Ψαραδέλλη

Προηγούμενο άρθροΣυκωτάκια αρνίσια
Επόμενο άρθροΣουτζουκάκια με Ρύζι