Μπατζίνα με φέτα και κολοκύθα

Η μπατζίνα με φέτα και κολοκύθα είναι μια γευστική και υγιεινή συνταγή. Η προσθήκη της φέτας προσδίδει μια πλούσια και αρωματική γεύση, ενώ η κολοκύθα προσφέρει μια ελαφριά και τραγανή υφή. Αυτό το πιάτο είναι ιδανικό για όσους αναζητούν μια νόστιμη επιλογή με λίγες θερμίδες. Απολαύστε τη μπατζίνα με φέτα και κολοκύθα ως κυρίως πιάτο ή συνοδευτικό για μια ισορροπημένη γεύματος.

Υλικά

1 μέτρια κολοκύθα κίτρινη, χωρίς φλούδα
500γρ. φέτα, σε κομματάκια
5 αβγά
150ml γάλα
250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
5 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο
αλάτι, πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Κόβετε την κολοκύθα σε κομμάτια αφαιρώντας τους σπόρους, την τρίβετε στον τρίφτη και τη βάζετε σε σουρωτήρι πιέζοντάς την για να στραγγίξει από τα υγρά της. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170οC/αέρα.
Βάζετε την τριμμένη κολοκύθα σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τη φέτα, τα αβγά, το γάλα, το αλεύρι, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε με σπάτουλα μέχρι να αναμειχθούν καλά τα υλικά.
Βουτυρώνετε πάρα πολύ καλά ένα μέτριο ταψί και μεταφέρετε εκεί το μίγμα. Ισιώνετε την επιφάνεια με σπάτουλα και ψήνετε για περίπου 1 ώρα, μέχρι να ροδίσει η πίτα.

chef evaggelou logo

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Παραδοσιακή Μπατζίνα

Υλικά

1 κιλό κολοκύθι τριμμένο
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
200 γρ φέτα τριμμένη με το χέρι
100 γρ λάδι
3 ποτήρια νερό
Αλεύρι όσο πάρει να γίνει ένας χυλός κάπως σφιχτός.

Εκτέλεση

Για την μπατζίνα: η κολοκυθόπιτα σε μια λεκάνη βάζουμε το κολοκύθι, το τυρί, την ζαχαρη, το λάδι και το νερό και ανακατεύουμε.
Σταδιακά προσθέτουμε όσο αλεύρι χρειάζεται ώστε να γίνει ένας χυλός σχετικά υδαρής.
Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
Λαδόκολλα στο ταψί βάζω βιταμ και λίγο λάδι
Ρίχνω το μείγμα απλώνω ομοιόμορφα βάζω βιταμ σε μπουκιτσες παντού λίγο λάδι. Τρίβω και 100 γρ φέτα από πάνω .
Τα υλικά είναι για το μεγάλο ταψί τής κουζίνας.
Ψήνω στους 250 βαθμούς για μία ώρα περίπου μέχρι η επιφάνεια να ροδίσει καλά της μπατζίνας

 

Προηγούμενο άρθροΤιραμισού είναι γλυκάρα
Επόμενο άρθροΗ πιο Εύκολη και Γρήγορη Τυρόπιτα στο άψε σβήσε