Μπατζίνα με τρυφερό κολοκυθάκι

Η Μπατζίνα είναι μία πίτα απλή, υγιεινή και γεμάτη γεύση. Τα φρέσκα κολοκυθάκια παντρεύονται ιδανικά με τα μυρωδικά και την φέτα, δημιουργώντας μια αρμονία υφών και αρωμάτων.

Υλικά:

  • 1 κιλό κολοκυθάκια τρυφερά τριμμένα
  • 1/4 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1/4 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 2 αυγά
  • 1 κούπα αλεύρι γ.ο.χ. (περίπου 200-220 γρ.)
  • 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά σούπας αλάτι
  • Πιπέρι κατά βούληση
  • 350 γρ. φέτα σπασμένη σε χοντρούς κύβους
  • 1 λαδόκολλα αλειμμένη ελαφρά με ηλιέλαιο
  • Ταψί 32εκ.

Εκτέλεση:

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C με αντιστάσεις.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, τρίβουμε τα κολοκυθάκια και τα στραγγίζουμε καλά από τα υγρά τους.
  • Προσθέτουμε τον άνηθο, τον δυόσμο, τα κρεμμυδάκια, τα αυγά, το αλεύρι, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Στρώνουμε τη λαδόκολλα στο ταψί και ρίχνουμε το μείγμα της μπατζίνας. Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα, φροντίζοντας να έχει πάχος περίπου μισό δάχτυλο.
  • Αν θέλουμε, ρίχνουμε στην επιφάνεια της μπατζίνας λίγα κομματάκια βουτύρου ή λίγο ελαιόλαδο για να γίνει πιο μυρωδάτη.
  • Ψήνουμε την μπατζίνα για 40-45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά και να ψηθεί η κρούστα της.
  • Αφήνουμε την μπατζίνα να κρυώσει ελαφρώς πριν την κόψουμε και την σερβίρουμε.

Συμβουλές:

Μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα και άλλα λαχανικά, όπως ψιλοκομμένα καρότα ή κρεμμύδι.
Αντί για φέτα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γραβιέρα ή άλλο τυρί της αρεσκείας σας.
Η μπατζίνα τρώγεται ζεστή ή κρύα, ως ορεκτικό ή κυρίως πιάτο.

Καλή όρεξη!

H Συνταγή είναι της κας Foteini Theologitou

Προηγούμενο άρθροΧοιρινές μπριζόλες με σάλτσα μανιταριών
Επόμενο άρθροΜπισκοτάκια βουτύρου με σοκολάτα