Μπατζίνα

Η μπατζίνα είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο που φτιάχνεται με ζύμη και γέμιση από τυρί, φέτα, μπαχαρικά και μυρωδικά.
Είναι ένα πιάτο που αγαπιέται από μικρούς και μεγάλους και είναι ιδανικό για όλες τις περιστάσεις.
Η μπατζίνα έχει πλούσια γεύση και άρωμα, που οφείλεται στην ποικιλία των υλικών της.
Η ζύμη της είναι τραγανή εξωτερικά και μαλακή εσωτερικά, ενώ η γέμιση της είναι αλμυρή και τυρένια.
Η μπατζίνα μπορεί να σερβιριστεί ως κυρίως πιάτο ή ως ορεκτικό. Συνήθως σερβίρεται ζεστή, αλλά μπορεί να καταναλωθεί και κρύα.
Στην Ελλάδα, η μπατζίνα φτιάχνεται σε πολλές διαφορετικές παραλλαγές.

Υλικά

1 κιλό κολοκυθάκια τριμμένο στον τρίφτη
1 κρεμμύδι τριμμένο
3 αυγά
250 γραμμάρια φέτα σπασμένη με το πιρούνι
200 γρ.κεφαλοτυρι τριμμένο
100 ml ελαιόλαδο
300 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
300 γραμμάρια αλέυρι γ.ο.χ μαζί με 1 κ.γ μπέικι
Λίγο άνηθο
Καλαμποκάλευρο για το ταψί + λίγο ελαιόλαδο
Αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε τα κολοκυθάκια το κρεμμύδι σε ένα μπολ αφού τα έχουμε στραγγίξει.Προσθέτουμε τα αυγά την φέτα το κεφαλοτύρι τον ανηθο Αλάτι πιπέρι το λάδι το γιαούρτι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αλεύρι και φτιάχνουμε ένα χυλό.Σε ένα ταψί βάζουμε λάδι και πασπαλίζουμε με λίγο καλαμποκάλευρο.Ρίχνουμε τον χυλό αν θέλουμε σπάμε λίγο φέτα ακόμα Ρίχνουμε λίγο λάδι και ψήνουμε στους 190 στις αντιστάσεις 40-50 λεπτά!!

Καλή υγεία σε όλους!!

Η Συνταγή είναι της Αλεξάνδρα Κυριάκη

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Τέλεια μπατζίνα👌😋

Υλικά:

500 γρ.αλεύρι περίπου
ελάχιστο μπέικιν(στη μύτη του κουταλιού προαιρετικά,δεν χρειάζεται να φουσκώσει).
1 ποτήρι γάλα(330 ml περίπου)
4-5 κουταλιές γιαούρτι
κάτι λιγότερο από 1/4 ποτηριού ελαιόλαδο
(περίπου 30ml)
3 αυγά χτυπημένα
300 γρ. φέτα τριμμένη στο χέρι
100 γρ. γραβιέρα
3 μικρά κολοκυθάκια τριμμένα (500γρ.)
ελάχιστο πιπέρι

Για το τέλος:
100 γρ. φέτα τριμμένη για την επιφάνεια
80 γρ. βούτυρο σε κομμάτια για το ταψί και την επιφάνεια.

Εκτέλεση:

Τοποθετούμε σε ένα μπολ τη φέτα θριμματισμένη με το χέρι,και την γραβιέρα τριμμένη,τα αυγά,το λάδι,το τριμμένο κολοκυθάκι,το μπέικιν,και πιπέρι,το γάλα,το γιαούρτι, και σιγά σιγά το αλεύρι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένας χυλός
(όχι πολύ αραιός).
Αλείφουμε το ταψί με βούτυρο,το πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι(για να μην κολλήσει η πίτα μας)και ρίχνουμε το χυλό.
Σκορπίζουμε από πάνω τριμμένη τη φέτα με το χέρι(τα 100 γρ.)και το υπόλοιπο βούτυρο σε κομματάκια σε όλη την επιφάνεια.

Την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου,μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια,και στο τέλος ανεβάζουμε το ταψί ψηλά στη σχάρα ψήνοντας για άλλα 5 λεπτά(στους 200 βαθμούς)να <<αρπάξει>>η φέτα.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!😍😍😍

H Συνταγή της ελενη τσιουκανη

Προηγούμενο άρθροΚαλαθάκια με κρέμα σοκολάτας
Επόμενο άρθροΧορτόπιτα