Μπιφτεκάκια κοτόπουλου με μανιτάρια

Τα μπιφτεκάκια κοτόπουλου με μανιτάρια είναι ένα υγιεινό και νόστιμο πιάτο που μπορεί να σερβιριστεί σε κάθε εποχή του χρόνου. Τα μανιτάρια προσθέτουν μια υπέροχη γεύση και υφή στα μπιφτεκάκια και μπορείτε να τα συνδυάσετε με διάφορα λαχανικά για να δώσετε περισσότερη θρεπτική αξία. Μπορείτε να συνοδεύσετε αυτό το πιάτο με ρύζι, πουρέ πατάτας ή φρέσκη σαλάτα για ένα πλήρες γεύμα. Αυτό το πιάτο είναι ιδανικό για όσους θέλουν να απολαύσουν ένα υγιεινό και νόστιμο γεύμα!

Συστατικά

περίπου 450 γρ κιμα κοτόπουλου
1 κεφάλι κρεμμύδι
140 γρ μανιτάρια
μπαχαρικά αλάτι, πιπέρι, λαχανικά
για τηγάνισμα λάδι

Εκτέλεση

1. Κόβουμε σε φέτες το κρεμμύδι και τα μανιτάρια. Βάλτε τα σε ένα μπλέντερ, αλατοπιπερώστε τη γεύση και μετά ανακατέψτε.
2 Αναμυγνλυετε το κιμά με το μειγμα κρεμύδι και τα μανιταρια και ατο αφήνετε στο ψυγείο για 1 ώρα
3. Πλάθετε περίπου 10 μπιφτεκάκια από το μείγμα. Τηγανίζουμε σε ζεστό λάδι.
2. Σερβίρουμε πάνω σε φέτε κρεμμυδιού

coolinarikaby Podravka

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κεμπαπ Κοτόπουλο με σάλτσα λεμονιού

Κεμπαπ Κοτόπουλο με σάλτσα λεμονιού

Για τα κεμπαπ

1 κιλό κιμάς κοτόπουλου (κατά προτίμηση από μπούτι)
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
1 κουτ.γλυκ. κύμινο
1 κουτ. σουπ. πάπρικα γλυκιά
1 κουτ.γλυκ. καυτερή πάπρικα
1/2 κουτ.γλυκ. ρίγανη
1/2 κ.γ. σουμάκ
1/2 ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
1 κουτ. σουπ. ξίδι
1 κουτ. σουπ. πετιμέζι ή μέλι
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Σάλτσα:
1/2 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
1/4 λεμόνι κομμένο σε δαχτυλίδια
χυμό από 1/4 λεμόνι, 
1/4 φλιτζάνι λευκό κρασί 
1 κουτ. σούπας βούτυρο
1/2 κουταλάκι κορνφλαουρ
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαϊντανό
αλάτι

Εκτέλεση

Σάλτσα λεμονιού
Προσθέστε τα δαχτυλίδια λεμονιού στο τηγάνι και τηγανίζουμε σύντομα.
Προσθέτουμε χυμό λεμονιού, μια πρέζα αλάτι, ζωμό κοτόπουλου, λευκό κρασί και μαγειρεύουμε για ένα λεπτό ή δύο.
Προσθέστε βούτυρο καλυμμένο με το κορνφλαουρ και λιώστε αργά για να γίνει η σάλτσα σας.

Για τα κεμπάπ

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε τον κιμά μαζί με όλα τα υλικά, εκτός από το ελαιόλαδο, και ζυμώνετε αλείφοντας τα χέρια σας με το ελαιόλαδο, γιατί ο κιμάς κοτόπουλου κολλάει, για 4 – 5 λεπτά, μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Βάζετε το μείγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Βγάζετε τον κιμά από το ψυγείο και πλάθετε μακρόστενα κεμπάπ σαν μπιφτεκάκια αλειφετε με λάδι και τα ψήνετε στην σχαρα (όπως εγώ) ή σε ταψί στο γκριλ για περίπου 13 – 15 λεπτά, γυρίζοντας τα περίπου κάθε 3 λεπτά, μέχρι να ψηθούν από όλες τις πλευρές και να γίνουν στο εσωτερικό τους.
Τέλος τα βάζουμε σε ένα ταψί (εάν τα έχουμε ψησει στην σχάρα) και τα περιχυνουμε με την σάλτσα και τα ξαναβαζουμε στο φούρνο για 5 λεπτά.

Τα σερβίρουμε με την σάλτσα τους και τα διακοσμουμε με μαιντανό.

Καλή Απόλαυση

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθροΑυγόφετες Φούρνου: Ονειρικό Ξεκίνημα για κάθε Μέρα!
Επόμενο άρθροΚέικ μανταρίνι: Μια ωδή στη φρεσκάδα και την απόλαυση!