Μπιφτέκια κοτόπουλο

Νόστιμα, ζουμερά, και γεμάτα γεύση: τα μπιφτέκια κοτόπουλο δεν είναι απλά μια εύκολη επιλογή για το μεσημεριανό ή το βραδινό, αλλά μια πραγματική απόλαυση για τον ουρανίσκο.

Ποικιλία που μαγεύει: Συνδυάστε τα με φρέσκα λαχανικά, δροσερές σάλτσες, ή ακόμα και με τυρί και μπέικον για μια πιο πλούσια εμπειρία.

Ελαφριά και θρεπτικά: Ιδανικά για όσους θέλουν ένα υγιεινό γεύμα γεμάτο πρωτεΐνη, τα μπιφτέκια κοτόπουλο αποτελούν μια εξαιρετική επιλογή για μικρούς και μεγάλους.

Μια εύκολη λύση: Το μυστικό για τέλεια μπιφτέκια κοτόπουλο; Φρέσκα υλικά, λίγη αγάπη, και μεράκι!

Σας προκαλώ να τα δοκιμάσετε: Ετοιμαστείτε για μια γευστική εμπειρία που θα σας ενθουσιάσει!

Υλικά:

700 γρ. κιμάς από μπούτι κοτόπουλου
150 γρ. ψωμί μπαγιάτικο, τριμμένο
1 μεγάλο κρεμμύδι, τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1/2 φλιτζάνι γάλα
2 κ.σ. μουστάρδα Dijon
1 κ.γ. ρίγανη
1/2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
Αλάτι και πιπέρι
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Μια πανδαισία γεύσεων: Πειραματιστείτε με μυρωδικά, μπαχαρικά, και βότανα για να δημιουργήσετε μοναδικές γευστικές εκρήξεις.

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ, βάζουμε τον κιμά, το ψωμί, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το γάλα, τη μουστάρδα, τη ρίγανη, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Βγάζουμε το μπολ από το ψυγείο και πλάθουμε μείγμα σε μπιφτέκια.

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Τηγανίζουμε τα μπιφτέκια για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν καλά.
Σερβίρουμε τα μπιφτέκια ζεστά με γαρνιτούρα της αρεσκείας μας, όπως ρύζι, πατάτες τηγανητές ή σαλάτα.

Συμβουλές:

Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε στο μείγμα ψιλοκομμένο μαϊντανό ή άνηθο.
Μπορούμε επίσης να ψήσουμε τα μπιφτέκια στο φούρνο στους 180°C για 20-25 λεπτά.
Για πιο πικάντικη γεύση, μπορούμε να προσθέσουμε στο μείγμα 1/2 κ.γ. καυτερή πάπρικα.

Καλή όρεξη!

Photo: κας Eleftheriadou Maria

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Μπιφτέκια Κοτόπουλο στη σχάρα

Τα μπιφτέκια κοτόπουλο στη σχάρα είναι μια υγιεινή και νόστιμη επιλογή για ένα γρήγορο και εύκολο γεύμα. Μπορείτε να προσθέσετε διάφορα μυρωδικά και μπαχαρικά για να δώσετε περισσότερη γεύση στα μπιφτέκια σας, όπως πάπρικα, κύμινο, θυμάρι ή μαϊντανό. Επίσης, μπορείτε να σερβίρετε τα μπιφτέκια με διάφορες σάλτσες, όπως τζατζίκι, γιαουρτλού, σως μουστάρδας ή σως BBQ. Είναι ιδανικά για μια άνετη βραδιά στη βεράντα με φίλους και οικογένεια.

Υλικά:

1 κιλό κιμά κοτόπουλου
2 κρεμμύδια ξερά τριμμένα
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
ρίγανη
μαιντανό
2 αυγά
Λίγο ελαιόλαδο
1 ποτήρι φρυγανιά τριμμένη
Λίγο σόδα(αναψυκτικό)
αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε μια λεκανίτσα βάζουμε τον κιμά,τα κρεμμύδια,το σκόρδο,τα αυγά,την φρυγανιά,1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο,αλάτι-πιπέρι,ρίγανη και μαιντανό
Ζυμώνουμε και προσθέτουμε λίγο λίγο σόδα μέχρι να έχουμε μια ζύμη που να πλάθεται
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα
Λαδώνουμε τα χέρια μας και πλάθουμε μεγάλα μπιφτέκια βάρους περίπου 150-160 γρ.
Αλείφουμε τα μπιφτέκια με λίγο λάδι και ψήνουμε στα κάρβουνα ή σε ψησταριά υγραερίου, σε δυνατή φωτιά, για περίπου 4 λεπτά από κάθε πλευρά.

Καλή απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΡολάκια κανέλας: Μια γλυκιά αμαρτία που ξυπνάει αισθήσεις…
Επόμενο άρθροΜακαρανόπιτα με φύλλο κρούστας