Πεντανόστιμα, υγιεινά και χορταστικά!

Αυτά τα μπιφτεκάκια λαχανικών αποτελούν μια εξαιρετική εναλλακτική λύση για όσους θέλουν να μειώσουν την κατανάλωση κρέατος, χωρίς να στερούνται γεύση ή θρεπτικά συστατικά.

Τα μπιφτεκάκια λαχανικών αποτελούν μια εύκολη, νόστιμη και υγιεινή επιλογή για όσους θέλουν να μειώσουν το κρέας. Δοκιμάστε τα και σίγουρα θα τα λατρέψετε!

Υλικά Συνταγής

2 πατάτες τριμμένες σε τρίφτη
1 κρεμμύδι τριμμένο σε τρίφτη
200 γρ. κολοκυθάκια τριμμένα σε τρίφτη
1 ποτήρι μπίρα
αλεύρι όσο πάρει
μπέικιν πάουντερ ή σόδα φαγητού
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
μαιντανό
3 αυγά χτυπημένα
αλάτι όσο θέλετε
πιπέρι
ηλιέλαιο ή αραβοσιτέλαιο για το τηγάνι

Εκτέλεση

Μαραίνετε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο, προσθέτετε τα υπόλοιπα λαχανικά (εκτός από το φρέσκο κρεμμυδάκι) και αλατοπίπερο και τα αφήνετε να μαγειρευτούν μέχρι να πιουν τα υγρά τους. Αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά και αφήνετε τα υλικά να κρυώσουν.
Φτιάχνετε κουρκούτι με τη μπίρα, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ ή τη σόδα και σιγά σιγά το προσθέτετε στα λαχανικά ανακατεύοντας μέχρι η μάζα να «στέκεται». Προσθέτετε το φρέσκο κρεμμυδάκι, το μαιντανό, το αλάτι, το πιπέρι και τα αυγά και ανακατεύετε.
Αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί και να φουσκώσει λίγο και στη συνέχεια τηγανίζετε τα μπιφτέκια λαχανικών.

Συμβουλές
Αφήνουμε το λάδι να κάψει πριν βάλουμε το πρώτο μπιφτεκάκι

Το κάθε μπιφτεκάκι να είναι σε ποσότητα μιας κουταλιάς της σούπας γεμάτη. Το βάζουμε στο καυτό λάδι με άλλα 4-5, όσα χωράει το τηγάνι και μέχρι να τα βάλουμε όλα, γυρίζουμε προσεκτικά από την άλλη μεριά το πρώτο. Αυτό το επαναλαμβάνουμε άλλες δύο φορές το πολύ μέχρι το πηρουνάκι να μπορεί να “πιάσει” το μπιφτεκάκι. Τότε είναι έτοιμα!

ΠΗΓΗ: a-sosnews.com