Η συνδυασμένη γεύση των μπισκότων κρέμας ταχίνι με γεύση φυστικιού προσφέρει μια ενδιαφέρουσα εμπειρία γεύσης. Η γήινη γεύση του ταχινιού συνδυάζεται όμορφα με την τραγανότητα του μπισκότου, δημιουργώντας ένα ευχάριστο γλυκό αποτέλεσμα.

Χρειάζεσαι:

Σχετικά με τα μπισκότα:
2 αυγά (χωρίζω τον έναν κρόκο για άλειμμα)
100 γρ βούτυρο
100 ml λάδι
120 γρ ζάχαρη
το χυμό ενός πορτοκαλιού
450 γρ αλεύρι
1 μπέικιν πάουντερ

Για την κρέμα:
150 γρ ταχίνι φυστικιού
3-4 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη άχνη
1 κουταλιά της σούπας μέλι

Μέθοδος Παρασκευής:

Το λιωμένο βούτυρο ανακατεύεται με το λάδι, τα αυγά χτυπιούνται με τη ζάχαρη,
προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού.
Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
Ζυμώνουμε μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει.

Τυλίγουμε με διάφανη μεμβρανη και αφήνουμε για μισή ώρα στο ψυγείο.
Ανοίγω μια κρούστα πάχους περίπου 3-4 χιλ., αλλά μπορεί να είναι πιο χοντρή και
με ένα ποτήρι με αιχμηρή άκρη κόβω κύκλους. Τα απλώνω σε ταψί με χαρτί ψησίματος,
αλείφω με ανεπτυγμένο κρόκο και με πιρούνι κάνω σημάδια και μετά ψήνω για 10 λεπτά
σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.

Μπισκότα με κρέμα φυστικιού
_cuva

Σε αυτό το διάστημα ετοίμασα την κρέμα ανακατεύοντας τα υλικά σε ένα μπολ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Τώρα είναι η ώρα να προσθέσετε ζάχαρη στην επιθυμητή γεύση.
Γεμίζω με κρέμα δυο,Σημειώστε ότι όταν τα μπισκότα απλωθούν και μπουν στο ψυγείο, η κρέμα θα σκληρύνει..

Είναι υπέροχα!

ΠΗΓΗ: Казано честно в кухнята

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κορμός τούρτα με μπισκότα και καρύδι

Κορμός τούρτα με μπισκότα και καρύδι

Ο Κορμός τούρτα με μπισκότα και καρύδι είναι το αγαπημένο μας γλυκό. Με τα μαλακά μπισκότα πτι μπερ, την βουτυρένια σοκολάτα και την τραγανότητα του καρυδιού.

Υλικά

120 γρ. καρύδια
500 γρ. μπισκότα πτιμπερ
120 γρ. ζάχαρη
1 βανίλια
60 γρ. κακάο σε σκόνη
250 γρ. γάλα
150 γρ. βούτυρο

Υλικά για την επάνω στρώση:
120 γρ. καρύδια
100 γρ. μαύρη σοκολάτα κουβερτούρα
100 ml κρέμα γάλακτος 33%

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε τα καρύδια με το μαχαίρι.Θρυμματίζουμε με τα χέρια μας σε μικρά κομμάτια τα μπισκότα σ ένα μπολ.
Σ ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα,το κακάο,τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα να ενωθούν τα υλικά.
Προσθέτουμε την βανίλια και συνεχίζουμε ν ανακατεύουμε.Μεταφέρουμε το κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς.

Συμπληρώνουμε και το βούτυρο.Ανακατεύουμε μέχρι να βράσει και να πήξει.
Ρίχνουμε τα καρύδια στα μπισκότα και στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα.Ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα
Σε μία πιατέλα βάζουμε ένα τσέρκι 20 εκ.και αδειάζουμε το μείγμα.Το πιέζουμε με την σπάτουλα και κάνουμε ομοιόμορφη την επιφάνεια.
Βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα.Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα την αδειάζουμε σ ένα μπολάκι προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και λιώνουμε στο φουρνάκι μικροκυμάτων.

Πασπαλίζουμε καρύδια στην επιφάνεια του γλυκού αφαιρούμε το τσέρκι και περιχύνουμε με το γλάσο της σοκολάτας.Βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Βγάζουμε απ το ψυγείο κόβουμε μερίδες σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!!!

Καλή σας επιτυχία!!!!!