Γεμιστές πατάτες με μπέικον και τυρί

Απαραίτητα προϊόντα

πατάτες – 4 τεμ.
σκόρδο – 5 σκελίδες (σπασμενα)
βούτυρο – 40 γρ.
μπέικον – 100 γρ.
αλάτι για γεύση
μαύρο πιπέρι – για γεύση
κίτρινο τυρί – 250 γρ.
γιαούρτι – για γαρνιτούρα
φρέσκο ​​κρεμμύδι – 1 μίσχο

Εκτέλεση

Πλύνετε καλά τις πατάτες, αρχίστε να τις κόβετε σε κύκλους, χωρίς να φτάσετε στο τέλος των πατατών.
Διανείμετε το θρυμματισμένο σκόρδο μεταξύ σε κάθε μια από τις σχισμές σε κάθε μια από τις πατάτες.

Το βούτυρο κόβεται σε λεπτές λωρίδες και τοποθετείται σε όλες θέσεις στις πατάτες.


Βάλτε σε προθερμασμένο φούρνο 220 βαθμών για 1 ώρα.
Εν τω μεταξύ, σε ένα καυτό τηγάνι, βάλτε το μπέικον να γίνει κόκκινο, βάλτε τα σε μια χαρτοπετσέτα για να απορροφήσει το λίπος.

Αφού αφαιρέσετε τις πατάτες από το φούρνο, αλατίστε τις και πασπαλίστε με μαύρο πιπέρι. Βάλτε κίτρινο τυρί


ανάμεσα στις σχισμές στις πατάτες και πασπαλίστε με μπέικον. Τελειώστε βλαζιντας κίτρινο τυρί.

Ψήνουμε για άλλα 10-15 λεπτά σε φούρνο προθερμασμένο στους 220 βαθμούς μέχρι να λιώσει καλά το τυρί.
Σερβίρετε με μια κουταλιά στραγγισμένο γιαούρτι και πασπαλίζετε με ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια

Καλή Επιτυχία

Subscribe for more delicious recipes here

Προηγούμενο άρθροΜια απλή κρέμα βανίλια…με φρουτένια γεύση
Επόμενο άρθροΣτριφτή Τυρόπιτα Μακεδονίτικη