Υλικά
Μπισκότα μελιού (28-30 τμχ.)
320 γρ αλεύρι
100 g φυτικό λάδι
50 γρ βούτυρο
200 γρ ζάχαρη
90 γρ μέλι
1 αυγό (μεγάλο)
1 κουτ ζάχαρη βανίλιας (ή βανίλια)
10 γρ μπέικιν πάουντερ
1/4 κουτ. άλας
1/2 κουτ. κανέλα
Εκτέλεση:
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C. Στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Σε ένα μπολ, χτυπήστε το μαλακό βούτυρο με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να αφρατέψει και να γίνει κρεμώδες.
Προσθέστε το αυγό και το μέλι και ανακατέψτε καλά μέχρι να ενσωματωθούν και προσθέστε και λαδι ενω χτυπάτε.
Σε ξεχωριστό μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και την κανέλα.
Ενωστε τα υγρά και τα ξηρά υλικά, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.
Πάρτε μικρές ποσότητες ζύμης και σχηματίστε μπαλάκια. Τοποθετήστε τα στο ταψί με απόσταση μεταξύ τους.
Ψήστε για 15-18 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
Αφήστε τα μπισκότα να κρυώσουν εντελώς στο ταψί πριν τα μεταφέρετε σε ένα δοχείο.
Συμβουλές:
Για πιο έντονη γεύση μελιού, μπορείτε να αυξήσετε ελαφρώς την ποσότητα.
Αν θέλετε πιο τραγανά μπισκότα, ψήστε τα για λίγα λεπτά παραπάνω.
Μπορείτε να προσθέσετε στην ζύμη ξηρούς καρπούς.
Απολαύστε αυτά τα νόστιμα, σπιτικά μπισκότα μελιού!
Σημείωση: Ο χρόνος ψησίματος μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τον φούρνο σας. Ελέγχετε τα μπισκότα τακτικά για να αποφύγετε να καούν.