Μπισκοτά γεμιστά μαρμελάδα σύκου και καρύδι

Αυτά τα μπισκοτάκια είναι απλά μαγικά! Η τραγανή ζύμη αγκαλιάζει μια γεμάτη γεύση μαρμελάδα σύκου, ενώ τα καρύδια προσθέτουν μια ευχάριστη κροκάντ υφή.

Λατρεύω:

  • Τον υπέροχο συνδυασμό γλυκιάς μαρμελάδας και καρυδιών.
  • Την τραγανή υφή της ζύμης που λιώνει στο στόμα.
  • Το πλούσιο άρωμα σύκου που μοσχοβολάει.

Είναι τέλεια για:

  • Ένα γρήγορο και εύκολο σνακ οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.
  • Συνοδευτικό για τον καφέ ή το τσάι σας.
  • Κέρασμα στους φίλους και την οικογένεια.

Σίγουρα θα σας:

  • Ενθουσιάσουν με την γεύση τους.
  • Κάνουν να θέλετε ξανά και ξανά.
  • Θυμήσουν τις σπιτικές λιχουδιές της γιαγιάς.

Μην τα χάσετε! Δοκιμάστε τα σήμερα και αφεθείτε στην απολαυστική εμπειρία!

Καλή απόλαυση!

Υλικά:

3 αυγά / κρατήστε 1 ασπράδι αυγού για άλειμμα/
λιωμένο βούτυρο 1 κουπα
ζάχαρη 1 κουπα
γιαούρτι 1 κουπα
ζάχαρη βανίλια 1 φακ
τριμμένη φλούδα λεμονιού 1 κουτ.γλ
σόδα ή αμμωνία 1 φακ
ξύδι 1 κουτ.γλ
μπέικιν πάουντερ 1 κουτ.γλ
αλεύρι 730-750
σπιτική μαρμελάδα σύκο 200 γρ
αλεσμένα καρύδια 2 κ.σ.

Εκτέλεση:

Χτυπάμε τα αυγά χωρίς ένα από τα ασπράδια τους.
Προσθέτουμε λίγο λίγο το λιωμένο βουτυρο, γιαούρτι, σόδα αμμωνίας σβησμένο σε ξύδι,τριμμένη φλούδα λεμονιού.
Το αλεύρι κοσκινίζεται και προστίθεται, σε δόσεις στο μείγμα, προστίθεται μπέικιν πάουντερ, ζάχαρη βανίλιας.
Λαμβάνεται μια μαλακή, μη κολλώδης ζύμη.
Χωρίζεται σε μπαλάκια των 50 γρ. που ανοίγονται στην παλάμη και με ένα κουτάλι τοποθετείται μαρμελάδα σύκο,
ανακατεμένο με καρύδια.
Τα μπισκότα τα τακτοποιούμε σε ταψί, σε χαρτί ψησίματος.
Χτυπάμε και το υπόλοιπο ασπράδι αλλειφουμε τα μπισκότα.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη από πάνω.
Τα μπισκότα ψήνονται στους 180 βαθμούς,για περίπου 20-25 λεπτά.

Απολαύστε τα!

ΠΗΓΗ: mytasted

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Γεμιστά με κρέμα μπισκότα Paradise

Γεμιστά με κρέμα μπισκότα Paradise

Συστατικά:

2 φλιτζάνια γάλα
1 κρόκος αυγού
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
4 κουταλιές άμυλο καλαμποκιού
εκχύλισμα βανίλιας
1 φλιτζάνι βούτυρο
4 κουταλιές φυσικό γιαούρτι
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
Φλούδα λεμονιού
2 φλιτζάνια αλεύρι
1/3 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το γάλα 1 κρόκο αυγού τέσσερις κουταλιές ζάχαρη και το κορν φλάουρ μαζί με το εκχυλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός για να διαλυθούν.
Βάζουμε το κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα μας.
Κατεβάζουμε την κρέμα από τη φωτιά ανακατεύουμε λίγο ακόμα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
Στη συνέχεια γεμίζουμε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής με την κρέμα και αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο το γιαούρτι ζάχαρη άχνη και το ξύσμα από ένα λεμόνι το αλεύρι και το baking powder και αρχίζουμε να ζυμώνουμε με το χέρι έως ότου πάρουμε μία μπισκοτένια ζύμη.
Αλευρώνουμε τον πάγκο μας βάζουμε τη ζύμη και την ανοίγουμε με ένα πλάστη σε ένα φύλλο πάχους 1 mm με ένα κουπάτ κόβουμε κυκλάκια και πάνω σε κάθε κυκλάκι με την τσάντα ζαχαροπλαστικής βάζουμε μία μικρή ποσότητα από την κρέμα στη συνέχεια και το κλείνουμε σαν πουγκί και το πλάθουμε

και το βάζουμε σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει με χαρτί και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά.


Όταν είναι έτοιμα τότε σε ένα μπολάκι που έχουμε βάλει άχνη ζάχαρης τα περνάμε για να καλυφθούν με την άχνη τα βάζουμε σε ένα δίσκο και τα σερβίρουμε

Καλή Απόλαυση

Find more delicious recipes here

Προηγούμενο άρθροΦτιάξτε Τούρτα Ναπολέων: Βήμα προς Βήμα για Εγγυημένη Επιτυχία
Επόμενο άρθροΑέρινο γλυκό σεράνο: Γεύση που αγγίζει τον ουρανό