Αυτά τα μπισκότα βουτύρου με σοκολάτα είναι μια διαχρονική συνταγή που αγαπούν μικροί και μεγάλοι. Η τραγανή υφή τους, η βουτυρένια γεύση και τα κομματάκια σοκολάτας τα καθιστούν ιδανικά για ένα γρήγορο σνακ ή για να συνοδεύσουν τον καφέ ή το τσάι σας.
Αυτά τα μπισκότα βουτύρου με σοκολάτα είναι μια νόστιμη και εύκολη επιλογή για όσους αναζητούν ένα γρήγορο σνακ ή ένα γλυκό για να συνοδεύσουν τον καφέ ή το τσάι τους.
Υλικά Συνταγής
250 γραμμ. βούτυρο γάλακτος
125 γραμμ. ζάχαρη
300 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα αλάτι
50 γραμμ. κακάο
100 γραμμ. λιωμένη κουβερτούρα
Εκτέλεση
Ξεκινάμε τα μπισκότα βουτύρου με σοκολάτα, χτυπώντας στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι το μείγμα να κρεμώσει καλά, περίπου για 8′.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το αλάτι, το κακάο. Τα προσθέτουμε στο μείγμα βουτύρου και με χαμηλή ταχύτητα φροντίζουμε να ενωθούν όλα τα υλικά.
Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι 24×24 εκ., αδειάζουμε το μείγμα και το στρώνουμε καλά, πιέζοντάς το στο ταψάκι. Τρυπάμε ολόγυρα τη ζύμη με πιρούνι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 ºC, στις αντιστάσεις, για περίπου 45΄, μέχρι να σταθεροποιηθεί το μείγμα. Όσο είναι ακόμη ζεστό το μπισκότο, το κόβουμε σε μακρόστενα κομμάτια. Το αφήνουμε να κρυώσει καλά στο ταψάκι, αλλιώς θρυμματίζεται.
Αφού κρυώσουν τα μπισκότα, βουτάμε ένα ένα (το μισό μπισκότο) στη λιωμένη σοκολάτα.
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Γεμιστά Μπισκότα βουτύρου με Πορτοκάλι και μαρμελάδα
Απαραίτητα προϊόντα:
125 γραμμάρια μαλακωμένο βούτυρο
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη άχνη
1 βανίλια
1 αυγό
αλεύρι για μαλακή ζύμη – περίπου 2 ‘/ 2-3 φλιτζάνια τσαγιού
πακέτο μπέικιν πάουντερ
τριμμένη φλούδα πορτοκαλιου
1 βάζο μαρμελάδα επιλογης σας
Εκτέλεση:
Ανακατέψτε το μαλακό βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη με ένα πιρούνι. Προσθέτω αυγά, ξυσμα πορτοκαλιου και βανίλια. Στο αλεύρι προσθέτω το μπέικιν πάουντερ και προσθέτω σταδιακά το ήδη χτυπημένο μείγμα βουτύρου ζυμώνουμε μια μαλακή ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί σε δροσερό μέρος.
Ανοιξτε την ζύμη και κόψτε με ένα φλιτζάνι ή κουπ πατ. Βάλτε σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί σε απόσταση.
Κατά το ψήσιμο σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς τα μπισκότα θα φουσκώσουν ελαφρά και μέχρι οι άκρες να γίνουν ροζ, μη τα ψήνετε πολυ για να μην στεγνώσουν.
Τα βγάζω, τα αφήνω να κρυώσουν και μετά τα κολλάω με μαρμελάδα.
Η ποσότητα των μπισκότων εξαρτάται από το πάχος και από το μέγεθος του καλουπιού που κόβουμε Τα μπισκοτα είναι πιο νόστιμα την επόμενη μέρα.
ΠΗΓΗ: https://receptite.online/