Μπουρεκάκια γεμισμένα με βραστό αυγό και τριμμένο τυρί.

Είναι πεντανόστιμο, το οποίο τα παιδιά μου καταβροχθίζουν σε 5 λεπτά…
Φτιάχνεται γρήγορα και φτηνά. Ο σύζυγος και τα παιδιά μου το λατρεύουν, το αρπάζουν από το τηγάνι.

✅Υλικά:

Αβγα (2 βραστά, 2 ωμά) – 4 τεμ.
Σκληρό τυρί κίτρινο – 100 g
1 πακέτο φύλλα λαβάς 6 τεμ.
Γιαουρτι – 2 κουταλιές της σούπας.
Γάλα – 6 κουταλιές της σούπας.
Πράσινο κρεμμύδι – για γεύση
άνηθος – κατά βούληση
Φυτικό λάδι

Εκτέλεση

Τρίψτε τα βρασμένα αυγά σε χοντρό τρίφτη. Προσθέστε το τριμμένο τυρί και τα ψιλοκομμένα μυρωδικά.
Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε το γιαουρτι και ανακατεύετε καλά.
Κόβετε το λαβάς σε ορθογώνια κομμάτια. Βάλτε τη γέμιση στη μία άκρη και τυλίξτε σε σωλήνα.
Ανακατέψτε τα ωμά αυγά και το γάλα.
Βουτήξτε κάθε ρολο στο μείγμα αυγών και γάλακτος και, στη συνέχεια, τηγανίστε σε φυτικό λάδι και από τις δύο πλευρές μέχρι να είναι έτοιμες.
Σερβίρετε ζεστά.

Καλή όρεξη! ❤️

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Μπουρεκάκια με τυρι

Θα χρειαστούμε:

Αλεύρι – 3,5 ποτηρια
Νερό (βραστό νερό) – 1 ποτηρι
φυτικό λάδι – 4 κουταλιές της σούπας
Ζάχαρη – 1 κουταλάκι του γλυκού
Αλάτι – 1 κουταλάκι του γλυκού

Γέμiση:
Ντομάτες – 5 τεμ
Τυρί φέτα – 200 g
Σκόρδο – 2 σκελιδες
Μυρωδικά επιλογή σας
Αλάτι

Μαγείρεμα:

Προετοιμάστε τη γέμιση.
Κόβουμε τις ντομάτες σε φέτες. Πολτοποιούμε τη φέτα με ένα πιρούνι, αν αλατισμένο, ριχνουμε μέσα το ψιλοκομμένο
σκόρδο, προσθέτουμε τα μυρωδικά ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε.
Σε νερό (βραστό νερό) ανακατέψτε τη ζάχαρη και το αλάτι, προσθέστε φυτικό λάδι.
Ανακατεύουμε το νερό με το αλεύρι και ζυμώνουμε καλά τη ζύμη.
Ανοίγετε τη μισή ζύμη σε ένα μεγάλο λεπτό στρώμα.
Τοποθετήστε τις φέτες ντομάτας στη ζύμη όχι πιο κοντά από 3 cm η μία από την άλλη.
Απλώνουμε τη γέμιση πάνω από τις ντομάτες.


Ανοίγουμε τη δεύτερη μιση ζύμη, και καλύπτουμε την πρώτη με την γέμιση.
Με ένα ποτήρι κατάλληλης διαμέτρου κόβουμε τις πίτες κατά μήκος του περιγράμματος κάθε κύκλου ντομάτας, έτσι κάνουμε με όλες τις
πίτες.
Περάστε τα δάχτυλά σας στις άκρες κάθε κέικ, ώστε να κλείσουν καλά.
Τηγανίζουμε τις πίτες σε μεγάλη ποσότητα ζεστού λαδιού και από τις δύο πλευρές.

Καλή Επιτυχία