Υλικά:

Μπριζόλες (η ποσότητα εξαρτάται από τον αριθμό των ατόμων)

Για τη μαρινάδα:
1 κεσεδάκι γιαούρτι
Πάπρικα
1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες
3 σκελίδες σκόρδο, ολόκληρες
Ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι

Πατάτες
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
Χυμός πορτοκαλιού
Ρίγανη
Θυμάρι
Πιπέρι

Κόκκινες πιπεριές
1 σκελίδα σκόρδο
Ελαιόλαδο
Βαλσαμικό ξύδι
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση:

Για το Μαρινάρισμα
Από το προηγούμενο βράδυ, τοποθετούμε τις μπριζόλες σε ένα μπολ και τις περιχύνουμε με τη μαρινάδα
(γιαούρτι, πάπρικα, κρεμμύδι, σκόρδο, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι).
Ανακατεύουμε καλά για να καλυφθούν οι μπριζόλες από παντού και τις αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι το μαγείρεμα.

Για τις Πατάτες

Βράζουμε τις πατάτες για περίπου 4 λεπτά μαζί με μουστάρδα και αλάτι. Στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς.

Σε ένα ταψί στρώνουμε τις πατάτες. Προσθέτουμε μουστάρδα, χυμό πορτοκαλιού, ρίγανη, θυμάρι και πιπέρι. Ανακατεύουμε απαλά.
Αφαιρούμε τις μπριζόλες από τη μαρινάδα (αφαιρούμε τα κομμάτια του κρεμμυδιού και του σκόρδου) και τις τοποθετούμε πάνω στις πατάτες.
Ψήνουμε στο φούρνο σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά, ή μέχρι οι μπριζόλες να μαγειρευτούν και οι
πατάτες να ροδίσουν.

Λίγο πριν βγάλουμε το ταψί από το φούρνο, προσθέτουμε κομμάτια κόκκινης πιπεριάς πάνω στις μπριζόλες.
Τις κοκκινες πιπεριες τις κοβουμε σε κομματια, ψιλοκοβουμε 1 σκελιδα σκορδου, ριχνουμε ελαιολαδο, λιγο βαλσαμικό ξυδι, αλατι και πιπερι!

Σερβίρουμε συνοδεύοντας με πράσινη σαλάτα και χωριάτικη.

Η Συνταγή είναι της κας Fotini Bahatouri