“Μπριζόλες” μελιτζάνας

“Μπριζόλες” μελιτζάνας αν τις φτιάξετε μια φορά θα τις φτιαχνετε για πάντα γιατι αυτοι που θα τις φάνε θα τις θυμούνται για πάντα

Συστατικά:

– 2 μελιτζάνες (700-800 γρ.)
– Νερό
– Αλας
– 2 σκελίδες σκόρδο
– Μισό ματσάκι μαϊντανό
– Φυτικό ή ελαιόλαδο
– 1/3 κουταλάκι του γλυκού τσίλι
– 100 χιλιοστόλιτρα aceto balsamico (ή μηλόξυδο)
– 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
– 2 κουταλιές κέτσαπ

Εκτέλεση

Ξεκινάμε και κόβουμε τις μελιτζάνες σε χοντρές φέτες περίπου 12 με 13 mm
Σε ένα μπολ ρίχνουμε νερό και το αλάτι και βάζουμε τις μελιτζάνες και σκεπάζουμε με ένα πιάτο και τις αφήνουμε για 20 με 30 λεπτά
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το μαϊντανό και αφήνουμε στην άκρη
Στη συνέχεια ταμπονάρουμε τις μελιτζάνες με χαρτί κουζίνας να στραγγίξει το νερό τις βάζουμε σε ένα δίσκο και τις αλατίζουμε
Μετα τις αλείφουμε με ελαιόλαδο και ξεκινάμε να τις τηγανίζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι 3-4 λεπτά
Όταν είναι έτοιμες τις βγάζουμε σε ένα πυρέξ

Στη συνέχεια αφού τις τηγανίσετε όλες χαμηλώστε τη φωτιά και κρυώστε το τηγάνι για 3-4 λεπτά
Προσθέστε μετά τρεις κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ρίξτε το σκόρδο το τσίλι και μαγειρεψτε ελαφρώς στη συνέχεια προσθέτουμε και το
μπαλσάμικο και τα μαγειρεύουμε όλα μαζί να γίνει ένα είδος σάλτσας
Προσθέστε και μία κουταλιά της σούπας ζάχαρη και το κέτσαπ

Κλείστε την εστία επιστρέψτε τις μελιτζάνες στο τηγάνι και αφήστε τα να μουλιάσουν καλά με τη σάλτσα μόλις οι μελιτζάνες ρουφήξουν τη σάλτσα
τότε είναι έτοιμες να τις βγάλετε και να τις σερβίρετε σε ένα πιάτο πασπαλόζοντας με σκορδο και μαιντανο. Είναι καλύτερες και απο κρέας

Δείτε το βιντεο της συνταγής εδώ

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Χοιρινές Μπριζόλες στο φούρνο σε σάλτσα μανιταριών!

Υλικά

4 τεμ. χοιρινές μπριζόλες
300 γρ μανιτάρια φρέσκα
30 γρ βούτυρο
1 κουταλιά λάδι
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
100 ml φρέσκο ​​γάλα
αλάτι και πιπέρι κατά βούληση

Εκτέλεση

Οι μπριζόλες σφυρηλατούνται να μαλακώσουν, πασπαλίζονται με μπαχαρικά και αφήνονται να σταθούν στο κρύο για 2-3 ώρες.
Ζεσταίνουμε το λάδι με το βουτυρο σε ένα τηγάνι από τεφλόν και τηγανίζουμε τις μπριζόλες και από τις δύο πλευρές μέχρι ναροδίσουν. Ρίχνουμε λίγο νερό και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά. Βγάζουμε τις μπριζόλες από το τηγάνι και σιγοβράζουμε τα φρεσκοκομμένα φρέσκα μανιτάρια στο ίδιο λάδι για περίπου 10 λεπτά. Στη συνέχεια, το αλεύρι διαλύεται σε 150 ml χλιαρό νερό για να γίνει μια πάστα, προστίθεται στο τηγάνι και ανακατεύεται συνεχώς.

Αποσύρουμε από τη φωτιά για λίγο και ρίχνουμε φρέσκο ​​γάλα και επιστρέφουμε το τηγάνι στην εστία ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει η σάλτσα. Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι και επιστρέφουμε τις μπριζόλες στο τηγανι με τη σάλτσα. Αφήνουμε να απορροφήσει το άρωμα για λίγο. Πασπαλίζουμε εάν σας αρέσει με λίγο άνηθο ψιλοκομένο. 

Σερβίρετε ζεστό.

ΠΗΓΗ: Pepi Trifonova

Προηγούμενο άρθροΠατατόπιτα στο φούρνο…δεν προλαβαίνει να κρυώσει και εξαφανίζεται
Επόμενο άρθροΜπριζόλες με σάλτσα στην κατσαρόλα