Muffins Πορτοκαλιού

Γρήγορα, για ένα γνήσιο σνακ και για να απολαύσετε με ένα τσάι με φίλους αλλά και οικογενειακές στιγμές. Μου άρεσε η ιδέα να φτιάξω μια ζύμη προσθέτοντας ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού και χυμό και από τα δύο εσπεριδοειδή. Πρέπει να πω ότι έχει τέλειο άρωμα και απαλότητα….. Δοκιμάστε να το πιστέψετε

Συστατικά:

200 γρ. αλεύρι 0
50 g κορν φλαουρ
120 g ζάχαρη
2 ολόκληρα αυγά
60 g σπορέλαιο
Ξύσμα με μισό λεμόνι τριμμένη (βιολογικό)
150 g χυμός (μισό λεμόνι και πορτοκάλι)
1 σακουλάκι μαγιά
1 πρέζα αλάτι
ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Με ένα μίξερ χειρός χτυπήστε τα αυγά με την ζάχαρη, στη συνέχεια συνδυάστε χυμό από το λεμόνι πορτοκάλι, ξύσμα από την φλούδα εσπεριδοειδών, λάδι.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο με κορν φλαουρ και μαγιά, και χτυπήστε τα πάντα καλά.
Ρίξτε το μείγμα σε φορμες για μάφινς στρωμένες με χαρτί. Ψήνουμε στο φούρνο προθερμασμένο στους 180° για περίπου 15/20 λεπτά. Ελέγξτε κάθε φούρνος είναι διαφορετικός με την τεχνική της οδοντογλυφίδας.
Αφού τα βγάλουμε από το φούρνο πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη. Αφήστε το να κρυώσει.

Καλη απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΤυρόπιτα αφράτη και νόστιμη – η απλούστερη συνταγή
Επόμενο άρθροΓλυκιά γαλατόπιτα χωρίς φύλλο